Een Amsterdams diner om nooit te vergeten

Veel restaurants hebben hun deuren inmiddels al weer een tijd geopend. Ze spelen in op de huidige samenleving met unieke concepten. Deze concepten zorgen ervoor dat een avond dineren onvergetelijk en uniek wordt. Ben jij op zoek naar een origineel idee voor een date, of wil je een vriend of familielid verrassen? Dan is een diner via deze twee food concepten zeer geschikt voor jou.

Look For The Stars

Georganiseerd door Michelin-ster Restaurant Flicka is het ‘Look For The Stars’ diner ongelofelijk uniek. Het diner vindt plaats in Het Scheepvaartmuseum. Daar worden gasten ontvangen op de binnenplaats. De 800 lampen waar de koepel van het museum uit bestaat zorgen tijdens het diner voor een ‘sterrenhemel’. Het sterrenthema heeft niet alleen te maken met het uitzicht. Het is ook duidelijk terug te zien in de chefs die het diner zullen verzorgen. Elke dag werkt Thomas van Santvoort (chefkok van restaurant Flicka) namelijk samen met een andere chefkok. In de periode van maandag 3 augustus tot zondag 9 augustus zullen unieke menu’s van verschillende restaurants worden geserveerd. Elke dag zullen Thomas van Santvoort en zijn gast-chefkok samen een 6-gangen diner verzorgen, inclusief bijpassende wijnen, tafelwater, koffie en friandises. Voor €212,- per persoon is dit diner bij te wonen, maar het is zeker onvergetelijk. Check de website van Flicka en reserveer hier.

diner

Restaurant Felix

Eerder vertelden we je al over 5 Amsterdamse restaurants die aan te raden zijn. Eén hiervan is Restaurant Felix. Restaurant Felix is te vinden in hetzelfde pand als het cultuurhuis Felix Meritis. Al in 1788 werd dit cultuurhuis opgericht door een verzameling van wetenschappers, kunstenaars en geleerden. De creativiteit die onder deze mannen heerste, is eeuwen later nog steeds terug te zien. Het cultuurhuis en het restaurant werken namelijk veel samen. Elke ruimte in het interieur van Restaurant Felix verwijst naar een bepaalde periode uit de geschiedenis van het gebouw. Het unieke Restaurant Felix |360 concept is een grote aanrader. Hierbij wordt de omgeving waarin je eet gecombineerd met wat er geserveerd wordt. Het 5-gangenmenu zorgt voor een ervaring waarbij je zintuigen centraal staan. Voor €70 per persoon is het diner te reserveren via de website van Restaurant Felix.

diner