Ben jij geboren om te reizen, maar houdt je werk je tegen? Het maakt tegenwoordig voor veel beroepen niet meer uit waar je bent. Thuis, op kantoor, in een café of in het park, overal is WIFI te vinden. Dus waarom zou je in dit regenachtige weer blijven zitten, terwijl je ook in Thailand in een hangmat aan het strand kunt werken? Precies.

Voorbereidingen

Je hebt de knoop doorgehakt en gaat het avontuur aan. Voordat je daadwerkelijk vertrekt, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het opzeggen van je fitnessabonnement of je autoverzekering. Check zorgvuldig of je inentingen nodig hebt voor het land waar je van plan bent heen te gaan. Een goede zorgverzekering op plaats van bestemming is ook niet onbelangrijk. Er moet natuurlijk wel gewerkt worden, zorg dus voor extra opladers van je laptop, want je weet nooit of ze precies dezelfde ook aan de andere kant van de wereld hebben. Door een plek uit te kiezen waar het leven niet zo duur is, zul je veel vrije tijd over houden om van je avontuur te genieten.

Coworking ruimte

We kunnen ons voorstellen dat wanneer jij met je laptopje op een plek zit met een fantastisch uitzicht, je honderden dingen kunt bedenken die je liever wilt doen. Maar er moet wel gewerkt worden. Om die reden zijn de coworking spaces bedacht en je hebt ze tegenwoordig op heel veel plekken op de wereld. Deze openbare ruimtes geven je een plek om gefocust te werken. Er zijn verschillende manieren om er achter te komen waar deze ruimtes te vinden zijn en een daarvan is de app Work Hard Anywhere. Door een kaart op je telefoon zie je direct waar er coworking ruimtes bij je in de buurt zijn. Per spot wordt er precies aangegeven of er goede WIFI is, maar ook het eten, het parkeren, de prijs en het aantal stopcontacten wordt getoond.

digital-nomad-reizen-manman

Foto via

Digital nomad cursussen

Een aantal jaren geleden waren er waarschijnlijk een heel stuk minder digital nomads dan tegenwoordig. In de afgelopen twee, drie jaar zijn er erg veel conferenties, training programma’s en cursussen bijgekomen over de hele wereld voor digital nomads. DNX Camp is een voorbeeld van zo’n conferentie. Het evenement is opgezet om digitale nomaden te helpen op het gebied van het opzetten, het opbouwen en het succesvol maken van een bedrijf dat kan dienen als onafhankelijke levensstijl. Van Egypte, tot Thailand, tot Brazilië, DNX Camp verzorgt cursussen over de hele wereld en net zoals deze conferentie zijn er nog vele anderen.

Verblijfplaatsen

Een digital nomad heeft meestal iets tussen een hotel en een appartement nodig. Een hotel is te vrijblijvend, maar een appartement is te definitief. Ze hebben snelle WIFI nodig en velen vinden het fijn om in contact te komen met soortgenoten. Ook hiervoor zijn verschillende bedrijven. Het bedrijf Roam biedt bijvoorbeeld ‘flexibel wonen’ aan, waarbij het mogelijk is om een woning te huren per week of per maand. Het bedrijf 6x2x6 beschikt over een aantal woningen over de gehele wereld die beschikbaar zijn voor een woningruil, maar dan net iets anders. Het is mogelijk om bijvoorbeeld voor een maand bij een lid van 6x2x6 in huis te wonen en vervolgens door te reizen naar iemand anders die hiervan lid is.

digital-nomad-travel-manman

Foto via

Alles in een

Heb je liever alles in één keer goed geregeld en houd je er niet van om op het moment zelf te kijken wat je wilt gaan doen? Ga dan voor een all-inclusive pakket van een digital nomad. Een bedrijf zoals The Remote Experience biedt pakketten aan die voorzien zijn van vluchten, werkruimtes, verblijfplaatsen, een zorgverzekering en toegang tot lokale evenementen om de cultuur te ervaren.

Deze nieuwe industrie is tegenwoordig voor iedereen toegankelijk, van vakantieganger tot digital nomads tot avonturiers en ondernemers. Het is natuurlijk wel zo leuk wanneer je vriendin met je mee gaat en dat is dus ook precies de reden waarom iedere man een reislustige vrouw aan zijn zijde moet hebben. Zijn die reisgevoelens al aan het borrelen?