Magie achter een deur

Je zou van de buitenkant zeggen dat Amsterdam vol staat met dit soort huizen. Een trappetje naar de voordeur van een hoog gebouw. Meer dan 3 verdiepingen en een verdieping half onder de grond. Zo ouderwets ogend als altijd, maar de binnenkant blijft keer op keer verbazen. Bij dit huis aan de Singel is dat net zo. Van de buitenkant ouderwets maar groot, maar van de binnenkant hypermodern en nog groter. Deze droomwoning staat vol met design interieur en is tot aan het laatste scharnier geperfectioneerd voor de liefhebber van modern interieur met een goed gevulde portemonnee.

droomwoning

Monumentale droomwoning in een modern jasje

Het monumentale pand heeft een oppervlakte van 201 vierkante meter en is compleet gerenoveerd. Door de nieuwe funderingen blijft het voorlopig recht overeind staan en dat is ook te hopen als het er zo uit ziet als een droomwoning. Over het algemeen is het vrij minimalistisch ingericht, met deuren die bijna volledig uit glas bestaan. De keuken, slaapkamer en woonkamer zijn compleet strak gemaakt door er zo weinig mogelijk bolle vormen in de laten terugkomen. Kleine dingetjes als bijzettafeltjes, vazen en lampen zijn de enige ronde voorwerpen te vinden. Voor de rest is de schoonheid in de abstracte hoekige vormen gelegd. Aan de master bedroom grenst een badkamer met ligbad en ook de andere slaapkamer heeft een eigen badkamer.

droomwoning

Bijna futuristisch

Als je de video bekijkt die door het huis gaat maak je beter mee hoe deze droomwoning is ingedeeld dan alleen op de foto’s. De indruk die gewekt wordt is bijna futuristisch, hier zou je niet door hebben dat je in een pand uit de 18e eeuw aan het rond wandelen bent. The Collective Studio heeft veel projecten lopen die allemaal op top notch niveau en in deze stijl worden gemaakt

En het zijn niet alleen deze huizen in Amsterdam die blijven verbazen. We hebben eerder al kennis gemaakt met een luxe penthouse dat te koop staat. Maar de mogelijkheden in de hoofdstad blijven breed: een woonboot behoort ook nog tot de vele opties.

droomwoning