Keith Rocheville had twee jaar geleden het liefst een enkeltje naar de maan geboekt. Veertig jaar, vader van drie kinderen, en dankzij een scheiding zo diep in de put geraakt dat hij z’n alimentatie niet meer kon betalen en dakloos werd. En depressief, want dat komt er dan bij. Hij werd gedwongen weer bij z’n ouders te gaan wonen. Dat is iets wat je niet meer wilt na je veertigste. Eerder waarschijnlijk ook al niet.

‘I was depressed, in the worst ways,’ he remembers. ‘I couldn’t leave the house. I basically stayed in a room all day, walked to the corner if I bummed $5 from my mom. I was 38. Pathetic.’

Op een gegeven moment verbleef Keith bij vrienden in huis. Vrienden met een heel gezonde levensstijl. Dat motiveerde hem. Hij begon met hardlopen, zowel in de ochtend als avond en deed push-ups en pull-ups. Hij at goed en viel dertig kilo af. Hij kreeg meer interesse in sport en specifiek in boksen, wat hij zelf ging doen. Hij viel op en werd benaderd door een man die kooivechttoernooien organiseerde. Van het een kwam het ander. Hij is nu professioneel MMA fighter.

Zijn mentale toestand is beter, hoewel hij nog steeds z’n kleinste kinderen al twee jaar niet meer heeft gezien, hij nog steeds diep in de schulden zit en misschien zelfs de gevangenis in moet. Z’n fysiek gaat in ieder geval best lekker.

dakloze-vader-mma-fighter-1

dakloze-vader-mma-fighter-4 dakloze-vader-mma-fighter-6 dakloze-vader-mma-fighter-3 dakloze-vader-mma-fighter-2