Datingtips voor verlegen mannen

Geloof ons mannen, het is makkelijker dan je denkt. Het zijn slechts enkele punten die jij dient aan te passen om van een introvert persoon een echte casanova te worden.

1. Focus je eerst op jezelf

Hoe wil je iemand overtuigen dat je leuk genoeg bent wanneer je er zelf al niet in gelooft? Verlegenheid komt vaak voort uit onzekerheid. Het is belangrijk om te weten dat die ene afwijzing niet ineens betekent dat de wereld voorbij is. Zorg voor zelfverzekerdheid op andere gebieden om sociale kwaliteiten te ontwikkelen. Een vrouw versieren en een gesprek voeren zijn twee compleet verschillende dingen. De oplossing voor verlegen mannen is niet per se ineens op vreemde vrouwen afstappen. Door successen op andere gebieden, verbeter je sociale vaardigheden en die zelfverzekerdheid zal vanzelf doorvertalen naar andere aspecten in je leven.

2. Begin te daten

Tinder, speeddate events of via via. Hoe maakt niet uit hoe, maar begin gewoon met daten. Het maakt niet uit hoe ongemakkelijk en vervelend het in het begin is, want je wordt er alleen maar beter in. Gesprekken aanknopen en leuk houden kan moeilijk zijn, maar dat is het al helemaal wanneer je het nooit probeert. Na verloop van tijd zal je je comfortabeler gaan voelen en minder moeite hebben met het voeren van leuke gesprekken. Want denk maar zo: oefening baart kunst, toch?

3. Vrouwen zijn ook maar mensen

Weet dat vrouwen ook gewone mensen zijn met gewone interesses. Interesses die wellicht wel met die van jou overeenkomen. Echter zal je hier nooit achter komen wanneer je geen gesprek aan gaat. Soms kom je erachter dat jullie interesses totaal niet overeenkomen. Helemaal niet erg, want er zijn nog zat andere leuke vrouwen. Ook hier zal je nooit achter komen wanneer je geen gesprek durft aan te gaan.

4. Ga voor de ‘friendzone’

Oké, neem dit alsjeblieft niet te letterlijk. In de meeste gevallen wil je hier niet je pijlen op richten wanneer je iemand leuk vindt, maar het is essentieel om zo comfortabel mogelijk te zijn in elke situatie. In dit geval is dat praten met vrouwen. Dit hoeft niet per se altijd met de liefde van je leven in de kroeg te zijn. Ook vrouwen op wie jij niet je per se je oog hebt laten vallen, kunnen je helpen comfortabeler te worden in gesprekken. Dit kan je dan later toepassen op die ene vrouw die je wel echt leuk vindt.