Hoe je het in elk geval niet moet doen

Het is misschien heel verleidelijk, en vooral makkelijk, om gewoon niks meer van je te laten horen. Kost geen moeite en is ook vrij duidelijk. Maar het is ook nogal laf en wellicht pijnlijk voor haar. Ben niet die klootzak en doe het op een nette manier, zelfs al hebben jullie slechts een paar keer gedated. Wees eerlijk en doe het op een duidelijke manier, maar overdrijf het niet. Je hoeft geen opsomming te maken van de dingen die je niet aanstaan. Zeg gewoon dat het leuk was maar dat je er verder geen toekomst in ziet.

Via de telefoon… kan dat?

Niet per se de meest chique manier om iets te beëindigen normaal gesproken. Maar als je alleen nog maar op een paar dates bent geweest zou het kunnen. Het is dan wel belangrijk om het op de goede manier te doen, duidelijk en eerlijk. Als je het via een berichtje doet, stuur dan niet alleen; het was leuk, maar het wordt niks. Laat op een aardige manier weten dat je een leuke tijd hebt gehad maar dat je helaas niet denkt dat het in de toekomst iets kan worden. En vermijd clichés zoals ”het ligt aan mij en niet aan jou”, dit zorgt waarschijnlijk alleen maar voor frustratie.

Bellen is al wat persoonlijker. Als je denkt dat dit beter overkomt, is dit waarschijnlijk ook een betere keus. Zomaar bellen heeft wel als nadeel dat het misschien andere verwachtingen schept. Misschien denkt ze dat je haar wil vragen voor een volgende date, en dan is de boodschap totaal anders. Dus als je belt dien je er wel voor te zorgen dat ze begrijpt waarom. Je belt en leg uit dat het leuk was, maar dat er geen toekomst in ziet helaas.

Afkappen netjes MAN MAN

In real life is en blijft het netste

Dit is natuurlijk het meest persoonlijk en ook zeker de netste manier. Je hoeft haar niet speciaal op te zoeken om dit te vertellen, dit kan ook aan het einde van een date. Als je na een paar dates weet dat het niks gaat worden kun je dit ook gewoon zeggen. Het komt aan het eind van een date toch vaak ter sprake of er nog een date komt. Geef haar de tijd om de boodschap te laten bezinken als dit nodig is en ga niet meteen weg, blijf netjes en aardig. Je kunt het beste zeggen dat de date leuk was, maar dat je helaas nog geen vlinders in je buik hebt.

Het is niet leuk om dit soort dingen te vertellen, maar het hoort bij daten. Hoewel het vervelend kan zijn en je rekening moet houden met de gevoelens van je date, moet je het ook niet té zwaar maken. Je maakt geen einde een huwelijk en woont ook niet samen, jullie zijn slechts na een paar dates erachter gekomen dat jullie niet bij elkaar horen. Jammer, voor beiden komt het uiteindelijk wel goed.

Wat eraan vooraf gaat

Op welke manier je het ook doet, de key is misschien wel voor een groot deel om niet de verkeerde boodschap af te geven in de tijd daar aan vooraf. Geef niet de hele tijd hints dat je haar geweldig vindt en écht ziet zitten. Dat maakt de boodschap dat je wil stoppen nogal raar. Bovendien komt het voor haar dan waarschijnlijk als donderslag bij heldere hemel. Als je erachter komt dat je haar niet ziet als wifey material is het ook niet tof om haar wel proberen het bed in te krijgen. Tenzij jullie dat allebei prima vinden en er verder niks van verwachten, maar doe niet alsof je haar toch leuk vindt om met haar naar bed te kunnen. Behandel haar zoals je zelf ook graag behandeld zou willen worden.

Wil je wel meer dates maar heb je weinig geld, ook dat is geen probleem.