Dalmore 45

Deze 45-jarige whisky is met de hand gemaakt door meester-distilleerder Richard Paterson. Een whisky die Richard Paterson omschrijft al onberispelijke perfectie in vloeibare vorm. The Dalmore 45 is gerijpt in Amerikaanse witte eiken ex-bourbonvaten en vervolgens overgeplaatst naar twee verschillende Vintage Graham’s Port Colheita pijpen die dateren uit 1961 en 1963. Door deze overplaatsing worden er onderscheidende lagen van soepele, complexe smaken gecreëerd. Maar als je dacht dat dat het was, dan heb je het mis. Voordat deze single malt gebotteld wordt op 80℃  (40% ABV), wordt de whisky nog één maal overgeplaatst naar de witte eiken-vaten.

Dalmore man man 01

De whisky heeft aroma’s van melasse, toffee, Sanguinello-bloedsinaasappelen en amandelen en smaken van rode bessen, zachte drop, gemalen hazelnoten, bittere chocolade en Manuka-honing, gevolgd door tonen van kleverige toffee-pudding, dadels en Bramley-appels. Een hele mond vol. Door de exclusiviteit, het speciale proces en de overheerlijke ingrediëntenmix draagt deze fles een prijskaartje van maar liefst $12.500.

En als je dan toch al $12,500 dollar overhebt voor een glaasje gevuld met perfectie, dan kan je net zo goed volledig uitpakken met de ultieme whiskyglazen.