De BMW I8 als crypto mining machine

In de meeste BMW I8 wagens vind je niets meer dan wat stoere racestoelen, een mooi dashboard en een snelle pull-up als je op het gaspedaal trapt, maar bij deze bak vind je meerdere Nvidia GeForce RTX 3080 videokaarten. Daarnaast ligt de auto ook vol elementen die de boel draaiende moeten houden omdat dit veel stroom kost.

De motivatie om in totaal zes RTX 3080 videokaarten te gebruiken, was ontstaan omdat de crypto ondernemer David Byrne gamers wilde irriteren. Dankzij de crypto hype is er een tekort van deze videokaarten ontstaan. Op zich ook wel begrijpelijk, want mining kan behoorlijk lucratief zijn. Met zijn BMW kan Simon Byrne nu een omzet van 128,088 dollar per jaar opbrengen.

bmw-i8-cryptomining-2

Even veel energie als een mijnbouw installatie

De BMW kost bijna 150,000 dollar en draagt een toepasselijk kenteken. Er staat ‘’HODLER’. Dit is een term voor de bezitters van cryptocurrency op langere termijn. Tegen Tom’s hardware vertelde de Amerikaanse ondernemer van de hybride dat het batterijpakket krachtig genoeg is om een mobiele mijnbouwinstallatie draaiende te houden.

Het zou zomaar eens kunnen zijn dat deze man de snelste cryptomining-rig ter wereld heeft, want de BMW I8 zit met zijn 369PK in 4,4 seconden op de 100 kilometer per uur. Het enige grote nadeel voor deze ondernemer is dat zijn achterklep niet dicht kan, omdat de onderdelen anders heel snel oververhit raken. Het is dus hopen dat die gefrustreerde gamers er niet achter komen waar zijn auto staat, anders is het waarschijnlijk snel game-over.

Wanneer je zelf ook wilt investeren in crypto, zorg er dan voor dat je genoeg informatie hebt over verschillende munten en dat je weet hoe termen zoals daytraden of swingtraden werkt. Wellicht past dit wat beter bij jou dan het hele mine-proces.