Wil jij weten waar jij het best cryptomunten kan kopen en verhandelen? Lees in dit artikel wat de beste en betrouwbaarste exchange van Nederland is.

Crypto kent nog steeds een rooskleurige toekomst

Investeren in een coin die een grote groei doormaakt om hem daarna alleen maar te zien dalen; dat hebben veel mensen meegemaakt. De strategie waarbij je snel winst wil pakken zonder na te denken over de lange termijn, nadert zijn einde. Wij hebben daarom een top 5 van coins samengesteld waarvan wij verwachten dat deze een solide basis zijn op de lange termijn.

NEO

Deze coin ontstond al in 2014 onder de naam Antshares, maar veranderde de naam in 2017 naar NEO. Wat is NEO dan precies? Het is een blokketen (blockchain) voor de ontwikkeling van een slimme, decentrale economie met behulp van slimme bezittingen. Oftewel, Crypto-assets. Deze slimme bezittingen bestaan uit een combinatie van slimme contracten en digitale goederen, die samen in een blockchain worden vastgelegd. Zo maakt het platform ’t mogelijk om eenvoudig digitale assets te registeren en te verhandelen.

NEO creëert zo een slimme economie en legt de basis voor verdere ontwikkelingen die de economieën nog verder helpen. Hoewel de ICO’s nu verboden zijn in China, hoeft dit geen afbreuk te doen aan de ontwikkelingen die nog gaan komen. NEO bedenkt dus toepassingen die ook waarde hebben voor de maatschappij en niet bestaan uit alleen maar lucht.

NEO Worldcoinindex

ICON

ICON is opgericht door de Dayli Financial Group, een Koreaans Fintech bedrijf dat 4 miljard dollar waard is. ICON is in principe een groot ecosysteem en willen dat zo veel mogelijk private en publieke blockchains samen gaan werken. Anders gezegd: ze willen dat onder andere scholen, banken, ziekenhuizen en universiteiten samenwerken en informatie met elkaar delen via ICON. Er worden namelijk al genoeg private blockchains voor bedrijven gemaakt, maar daar zit juist het verschil. ICON bestaat juist om deze blockchains te verbinden met andere blockchains. ICON heeft al goede samenwerkingen in zowel Korea als in delen van de Westerse wereld.

Het wordt vaak vergeleken met Ethereum en dat is niet geheel onterecht. Je kunt niet te veel verwachtingen hebben in de Cryptomarkt, maar Ethereum heeft ook een stormachtige groei meegemaakt. Verwachtingen worden daardoor  gewekt zonder dat het is onderbouwd met of gestoeld op feiten. Wij hebben goede hoop op ICON maar zijn vooral nieuwsgierig in de verdere ontwikkelingen ervan. Wij verhandelen ICON op Binance.

ICON Worldcoinindex

VeChain

We hebben ’t al vaker gezegd, maar VeChain blijft voor ons een zeer sterk concept. Het is namelijk één van de meest veelbelovende ideeën voor de toepassing van de Blockchain-technologie. VEN is erop gericht om via slimme certificaten aan producten te koppelen. Gedurende het proces wordt iedere stap geregistreerd en worden alle stappen via gegevens gekoppeld aan producent én consument. Het gevolg hiervan is dat de gehele Aziatische economie (die voor een groot deel draait op replica-productie) onder de loep genomen kan worden.

Een ontwikkeling die natuurlijk op zeer veel overheidssteun kan rekenen. Juist daarom denken we dat de potentie van deze coin zo hoog is. Ongeacht het feit dat China de boel nu zeer streng reguleert en veel zaken verbiedt, is dit nog steeds een veelbelovende bouwsteen voor het toekomstige Crypto-landschap. De mogelijkheden met deze coin liggen juist in het reguleren van het gehele systeem – een win-win situatie dus voor VEN. Het traden van VeChain kan op Binance.

 

Dragonchain Worldcoinindex

Wanchain

Wanchain is een innovatief digitaal platform dat wordt gezien als het raamwerk voor een gedecentraliseerde financiële markt. Het wilt Cross-Chain transacties stimuleren en zo de financiële infrastructuur veranderen. Het uitwisselen van activa, credit betalingen en transacties kunnen allemaal gedaan worden met de blockchain technologie zonder tussenkomst van een derde partij. Zo waarborgt Wanchain de privacy van de netwerk transacties.

Nex

Nex is gebaseerd op de blockchain van NEO en is een decentralized exchange (DEX). Het is gecreëerd door Neon, waardoor de naam Nex is ontstaan. Er zijn niet veel gedecentraliseerde exchanges – of ze werken niet optimaal – en dit terwijl de Ethereum blockchain verstopt raakt. Nex heeft bovendien het voordeel dat zij NEP-5 tokens kunnen ondersteunen. Het stelt zichzelf zo in staat om sneller en meer complexe trades af te handelen en behandelt ook nog limited orders die nergens anders worden aangeboden. Hoewel dit allemaal veelbelovend klinkt, hebben ze nog geen tokenverkoop aangekondigd. Nex heeft alle kenmerken om het goed te doen, maar zoals vaak in Cryptoland kan je hier niet blind van uitgaan.

Volwassen worden komt met een prijs

De markt is aan een evolutie bezig en zoals we al meermaal hebben gezegd: wij zijn er blij mee. De onzekere Crypto-trader heeft zeer waarschijnlijk angstige momenten meegemaakt, maar daar is nooit enige reden toe geweest. De verandering die nu plaatsvindt is al vaker voorspeld, en als we heel eerlijk zijn is het ook nooit een enige realistische weergave geweest van hoe de markt zou moeten zijn.

Wat er nu gaat gebeuren is een filtering en een manier van langzaamaan accepteren hoe de markt zich gaat verweven in traditionele systemen en informatieprocessen. Zodra de stof is neergedaald zal er een Crypto-markt 2.0 herrijzen en kan er een koers uitgezet worden in de goede richting. Iets wat we allemaal willen – althans, wel als je vertrouwen hebt in dit systeem.