Misdaadserie Criminal is de nieuwe must-see

Aan misdaadfilms en -series op Netflix is er zichtbaar geen tekort. Zo vertelden we eerder al over de beklemmende intrige in Poison Rose, het waargebeurde Unbelieveable en de gruwelijkheden in Fargo. Netflix blijft voorlopig doorgaan met het creëren en online gooien van series waarin het ontrafelen van de waarheid centraal staat.

Fijn, want door de series hebben we meerdere keren op het puntje van onze stoel gezeten. Bovendien blijft Netflix de onderwerpen en opbouw van hun misdaadseries vernieuwen. Een recent voorbeeld hiervan is de serie Criminal.

criminal netflix serie

De serie bestaat uit twaalf afleveringen die zich afspelen in vier verschillende Europese landen. Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje vormen elk de setting voor drie afleveringen van het seizoen. Een leuk detail is dat er in de afleveringen ook wordt gesproken in de moedertaal van deze landen. Je kan dus Duitse, Franse en Spaanse gesprekken verwachten.

Spanning in de verhoorkamer

Waar die gesprekken dan over zullen gaan? Daar kunnen we een ruwe inschatting over doen. Elke aflevering speelt zich namelijk volledig af in een verhoorkamer. De verdachte en de desbetreffende rechercheur(s) zullen die verhoorkamer niet verlaten. Welke misdaden er worden besproken blijft nog gissen, maar onderwerpen als (on)schuld, bewijsmateriaal en geheimen zullen geheid de revue passeren.

In tegenstelling tot series als The Fall, waarin meerdere seizoenen draaien rondom het oplossen van één moordzaak, streeft Criminal een andere opbouw na Elke aflevering vormt namelijk een losstaand verhaal. Voor alle twaalf afleveringen is gebruik gemaakt van een cast en crew uit de vier Europese landen. Netflix lijkt hiermee de Europese filmcultuur te ondersteunen.

criminal netflix serie

De trailer

In elke aflevering staat een andere zaak centraal, waarbij de verhoorkamer niet wordt verlaten. Het gevolg is, als we de trailer moeten geloven, een reeks aan mentale conflicten, emoties die hun hoogtepunt bereiken en kat-en-muis-spelletjes tussen rechercheurs en verdachten.

Kijk de trailer hieronder om een eerste indruk te krijgen van wat er op het spel staat in de verhoorkamers: