Ga je voor een wegwerpbarbecue of kies je kwaliteit?

We zijn allemaal wel bekend met de ‘gemakkelijke’ wegwerpbarbecues. Hoewel het altijd als een veelbelovend idee klinkt, is de werkelijkheid toch vaak anders. Het kost veel bloed, zweet en tranen om de kooltjes aan te krijgen – en dat is pas het begin. Het is een hele klus om de barbecue stabiel op temperatuur te krijgen en te houden en er blijft een hele hoop troep achter. Allemaal valkuilen die de relaxte sfeer tijdens de zorgeloze zomeravonden toch enigszins verpesten. Waarom zouden we allemaal zo moeilijk doen, als het ook makkelijk kan? NomadiQ komt met een draagbare gasbarbecue waar wij simpelweg niet omheen kunnen. Dit is dé must-have voor deze zomer.

 

Een unieke draagbare gasbarbecue

De draagbare gasbarbecue van nomadiQ is uniek in zijn soort. Met een gewicht van slechts 5.6 kilogram is dit ’s werelds eerste ultra lichtgewicht gasbarbecue. Het compacte design zorgt ervoor dat je hem eenvoudig overal mee naartoe kan nemen en op kan bergen. Ingeklapt heeft de barbecue afmetingen van 40 centimeter breed, 36 centimeter hoog en 5 centimeter dik, wat te vergelijken is met een tas voor dagelijks gebruik. Bovendien kan je hem binnen 20 seconden uitklappen en dan is ‘ie direct klaar voor gebruik. Dit ultieme gebruiksgemak doet echter geen afbreuk aan kwaliteit van het barbecueën en het esthetische aspect. Integendeel.

draagbare gasbarbecue MAN MAN

De premium draagbare gasbarbecue is gemaakt van lichtgewicht aluminium onderdelen en beschikt over twee afzonderlijk van elkaar te bedienen grillgedeeltes. Zo kan jij jouw overheerlijke zalm 3 tot 4 minuten grillen op het minst hete gedeelte en tegelijkertijd je sappige steak op hoog vuur plaatsen – waardoor het dat heerlijke grillaagje krijgt en de rode binnenkant waar we allemaal van beginnen te watertanden. Ook zorgt de scheiding van grillgedeeltes ervoor dat jij gemakkelijk rekening kunt houden met de voorkeur van iedereen in jouw vriendengroep. Zo zal ook die vegetarische vriend van je kunnen genieten van een heerlijke barbecue.

draagbare gasbarbecue MAN MAN

NomadiQ

En als je dacht dat een draagbare gadget niet optimaal is voor een échte barbecue, dan zit je mis. Ondanks zijn compactheid heeft de barbecue een totaal gril oppervlakte van maar liefst 1.460 vierkante centimeter. Dus genoeg ruimte voor al jullie worstjes, maiskolfen, garnalen en nog veel meer. Kan het nog beter? Het juiste antwoord luidt: zeker weten. De roosters kunnen zelfs thuis in de vaatwasser geplaatst worden. Zo hoef je nooit meer met al dat geweld de roosters schoon te boenen, iets wat een verschrikkelijke taak is tijdens je after dinner dip.

 

Deze zomerse must-have beschikt over een gasaansluiting middels een simpele schroefconnectie. Dit maakt in onze ogen de keuze voor een draagbare gasbarbecue nóg voor de hand liggender. De nomadiQ BBQ is nu te koop via de website van nomadiQ en vanaf eind mei is de complete set ook verkrijgbaar bij de betere speciaalzaken (luxe kookwinkels) en o.a. De Bijenkorf, FonQ, Bol en Coolblue voor €429,00.