Een ontwerp gecreëerd door vijf Europese tattoo artiesten

De werken van vijf van de meest getalenteerde tattoo artiesten uit Dublin, Londen, Denemarken, Berlijn en Amsterdam komen samen. Elke tattoo-artiest heeft op een lederen billboard een eigen ontwerp gecreëerd dat is geïnspireerd op hun stad. Deze vijf lederen ontwerpen van Dominique Holmes, Ross Nagle, Chris Henriksen, Valentin Hirsch en Sara Koning zijn samengevoegd tot een groot leren billboard van 3mx2m. In totaal zit er zo’n 220 uur in het project en zijn er meer dan 120 naalden gebruikt om tot het eindwerk te komen.

unnamed-2-1 _DSC7509

Ontdek het zelf: Bulleit Ink Burger Du moment

Tot en met zondag 4 november a.s. kun je bij Cannibale Royale Du Nord de speciale Bulleit Ink Burger Du Moment proberen en Bulleit cocktails proeven. Een perfecte gelegenheid voor een dagje heerlijk uit. Geniet van deze unieke Bulleit-buger en Bulleit cocktails en laat je verassen door het billboard en de aankleding in de Bulleit-sferen. Na 4 november zal het lederen billboard zijn weg vervolgen richting Kopenhagen, Denemarken. Wees er dus snel bij!

Sara Koning en haar Amsterdam

In het ontwerp van de Amsterdamse Sara Koning, afgestudeerd kunstenares en rondreizende tattoo-artiest, komt het nieuwe en het oude Amsterdam samen. Na een bachelor in kunst volgde ze ook nog een pre-master en een master in kunst, cultuur en maatschappij aan de Erasmus Universiteit. Op het moment dat ze haar master had afgerond werd ze al snel onderdeel van de Ink District familie. Visuele creatie is haar grote passie en dat is wat haar ontwerp voor het Community Ink Project zo sterk maakt.

Het ontwerp

Het schip vertegenwoordigt Amsterdam in de Gouden Eeuw als een van de grootste handelssteden in de wereld. De golf staat voor de strijd tegen het water en de leeuw voor het klassieke wapenschild van Amsterdam. De parkiet verwijst naar de groene parkieten die dikwijls in het Vondelpark te zien zijn. Verder heeft Sara Koning in haar ontwerp de kanaalbrug, een typisch architecturaal Amsterdams kenmerk toegevoegd omdat deze speciaal zijn ontworpen om het water in Nederland te beheersen. In het ontwerp is ook nog een vogel te zien die het belangrijkste ingrediënt van Bulleit draagt, namelijk rogge.

_DSC7668 _DSC7313 _DSC7283

Mocht je een bezoekje hebben gebracht aan het Community Ink Project en nieuwsgierig zijn wat Amsterdam de komende weken nog meer te bieden heeft? Bekijk dan deze must-visit events!