1 Anchorman

comedy films man man

Ron Burgundy is één van de meest bekende nieuwslezers in San Diego in de zeventiger jaren. Wanneer de eerste vrouwelijke nieuwslezeres haar intrede doet, lijkt een langdurige strijd het gevolg.

2 Groundhog Day

comedy films man man 2

Een egocentrische weerman wordt naar Punxstawney gestuurd om het jaarlijkse Groundhog day festival te verslaan. Wanneer hij wakker wordt, blijkt dat hij iedere dag dezelfde dag herleeft. Dit levert de meest absurde situaties op.

3 Trainspotting

comedy films man man 4

Het leven van vier Schotse vrienden bestaat enkel uit drank en drugs. Eén van de vrienden besluit een nieuw leven op te bouwen in Londen. Echter, wanneer zijn oude vrienden op zijn stoep staan, lijken ze terug te vallen in hun oude gewoontes.

4 The Blues Brothers

comedy films man man 5

Wanneer Jake Blues uit de gevangenis komt, gaat hij met zijn broer Elwood naar het weeshuis waar ze samen opgroeiden. Hier blijkt dat het weeshuis moet sluiten tenzij er binnen een korte tijd 5000 dollar bij elkaar wordt geraapt.

5 The Big Lebowski

comedy films man man 6

Jeff Lebowski aka The Dude krijgt bezoek van een aantal vreemde gasten die beweren dat zijn vriendin geld schuldig is aan hun baas. Wanneer blijkt dat dit een misverstand is, besluit The Dude zijn rijke naamgenoot op te zoeken om verhaal te halen.

6 Zombieland

comedy films man man 7

In een gevaarlijke wereld vol met zombies kruisen de wegen van vier overlevenden. Ieder heeft zijn eigen handleiding, maar toch besluiten ze samen verder te gaan. In hun overlevingstocht maken ze de vreemdste dingen mee.

7 Tropic Thunder

Een groep acteurs gaat op locatie, in Zuid-Oost Azië een oorlogsfilm maken. Echter, zijn het een stelletje verwende gasten. De regisseur is het helemaal zat en besluit met hen de jungle in te trekken. Hier komen ze echte bad guys tegen en lijkt het volledig uit de hand te lopen.

8 Fargo

comedy films man man 9

Een autoverkoper uit een klein dorpje in Minnesota zit tot over zijn oren in de schulden. Hij bedenkt een plan om van zijn schulden af te komen. Hij wil zijn vrouw laten ontvoeren om aan zijn rijke schoonvader een flink bedrag aan losgeld te vragen. Echter, loopt het plan niet helemaal zoals gepland.

9 Deadpool

comedy films man man 10

Een heerlijke superhelden film gevuld met donkere humor, geniale verwijzingen en een hoop brute actie.

10 Office Space

comedy films man man 11

Wanneer de dagelijkse sleur de overhand neemt, besluit Peter Gibbons om daar iets aan te doen of beter gezegd niks te doen. Hij loopt de kantjes op kantoor eraf, maar in plaats van ontslagen te worden, lijkt het alleen maar beter te worden.

11 Kiss Kiss Bang Bang

comedy films man man 13

Een boef komt per toeval binnen bij een filmcasting. Dit gaat beter dan verwacht en hij krijgt de rol van politieagent. Om zich voor te bereiden op de rol gaat hij samenwerken met een privé-detective om zo de fijne kneepjes van het vak te leren. Samen belanden ze in de wereld van hoeren, oplichters en criminelen.

12 The Nice Guys

comedy films man man 14

Privédetective Holland March moet gedwongen samenwerken met Jackson Healy, om een vermissingszaak op te lossen. In het onderzoek vindt het duo een connectie tussen de verdwijning van een meisje en de dood van een pornoster. Een complot dat reikt tot de machtigste kringen is het gevolg.

13 Snatch

comedy films man man 15

Bokspromotor Turkish en zijn partner Tommy krijgen het moeilijk wanneer topgangster Brick Top hen van oplichterij verdenkt. Wanneer een afgesproken wedstrijd niet eindigt zoals afgesproken, komt duo nog dieper in de problemen.

14 In Bruges

comedy films man man 16

Na een mislukte opdracht in Londen, moeten twee huurmoordenaars schuilen in het altijd gezellige Belgische Brugge. Met tegenzin verblijft het duo hier, maar al snel slaat de verveling toe.

15 Ted

comedy films man man 17

Ted volgt de avonturen van een volwassen man en zijn levende teddy beer. De twee houden van bier drinken en wiet roken, alleen wordt dit niet door iedereen gewaardeerd.

16 Pineapple Express

comedy films man man 18

Een wiet verslaafde en zijn dealer zijn getuige van een moord. Wanneer de moordenaar achter hun aankomt slaan ze samen op de vlucht. Ondertussen komen ze in aanraking met de beste wiet in zijn soort.

17 Lock, Stock & Two Smoking Barrels

comedy films man man 19

Vier jongens raken in de problemen als ze in de schulden komen bij een beruchte crimineel. Wanneer ze horen dat hun buren van plan zijn om een groep drugscriminelen te overvallen, besluiten ze het plan zelf uit te voeren.

18 Grown Ups

comedy films man man 20

Vijf jeugdvrienden die elkaar jaren niet gezien hebben besluiten een weekend met elkaars gezinnen door te brengen. Een weekend vol plezier, humor en jeugdherinneringen volgt.

19 War Dogs

comedy films man man 21

Twee ‘stoners’ groeien uit tot welvarende wapenhandelaren. Ze hebben zelfs een contract van $300 miljoen om wapens te leveren aan een partij in Afghanistan. Hoewel dit als goed nieuws klinkt, levert het ook een hoop problemen op.

20 Going In Style

comedy films man man 22

Drie mannen op leeftijd verliezen hun pensioengeld waardoor ze het niet al te breed meer hebben. Ze besluiten een bank te overvallen. Echter, hebben de mannen altijd binnen de lijntjes geleefd en hebben dus geen verstand van bankovervallen.

Check ook deze toffe must watch films die je vanaf deze maand in de bioscoop kunt checken.