Een cocktail voor mannen moet niet te zoet zijn, maar wel die feeling geven die je bij een cocktail hoort te krijgen. De meest bijzondere combinaties zorgen voor zo’n cocktail die je doet verlangen naar de zomer.

1 Milk Punch

cocktails-zomer-milk-punch-manman

Foto via

Dit is een digestivo, een typisch drankje dat je drinkt na of tijdens je dessert op het terras. Een samenspel tussen zoet, bitter, kruidig en zuur zorgt voor de perfecte after-dinner drink en zo maak je hem.

Ingrediënten

15 ml Union 55 Salted & Spiced Rum

15 ml Chateau Montifaud VS Cognac

15 ml Galliono Amaretto

25 ml Melk

25 ml Room

Nootmuskaat

Shake de ingrediënten met ijs en schenk het door een zeef in een laag glas. Bestuif de cocktail als finishing touch met wat nootmuskaat.

2 Godfather Sour

cocktails-zomer-godfather-manman

Foto via

De Godfather Sour is de perfecte variant van de klassieke Godfather. De klassieke combinatie van Amaretto met Whisky wordt versterkt door de smaak van citroen, wat van deze cocktail het perfecte drankje voor de zomer maakt. Plus: hij is heel gemakkelijk te maken.

Ingrediënten

30 ml Scotch Whisky

30 ml Amaretto

30 ml Citroensap

1 el Suiker of suikersiroop

Eiwit

Shake de ingrediënten stevig door elkaar en giet de inhoud in een tumbler glas. Maak de cocktail af met een schijfje sinaasappel.

3 Tom Collins

cocktails-zomer-tomcollins-manman

Foto via

Deze cocktail kent zijn oorsprong uit de 19e eeuw, waar een man genaamd Collins tot het recept van deze cocktail kwam. Oorspronkelijk gezien werd de cocktail met jenever gemaakt, maar dit is later vervangen door Old Tom Gin. Vandaar de naam. Net even anders dan de Gin & Tonic, maar wij zijn ook wel toe aan een variatie.

Ingrediënten

60 ml Old Tom Gin

2 tl Witte suiker

30 ml Citroensap

Club Soda

Gebruik een longdrink glas en mix hierin de gin, suiker en citroensap. Vul het glas aan met de soda en garneer de cocktail met een schijfje citroen en een Maraschino kers.

4 Moscow Mule

cocktails-zomer-moscowmule-manman

Foto via

Voor de wodka liefhebbers is dit er een om te onthouden. Er zijn veel varianten van de Moscow Mule, zo wordt er in plaats van limoen ook wel eens een kers, stukje komkommer, schijfje citroen of sinaasappel gebruikt, waardoor de cocktail een hele andere smaak krijgt. Om de cocktail echt goed te bereiden, serveer je hem in een koperen mok.

Ingrediënten

45 ml Esbjaerg Copper Vodka

15 ml vers limoensap

175 ml Goslings Gingerbeer

1 druppel Angostura bitters

1 schijfje limoen

Mix alle ingrediënten door elkaar, vul je glas met ijsblokjes en schenk de cocktail in. Garneer met een schijfje limoen.

5 Dirty Martini

cocktail-zomer-dirtymartini-manman

Foto via

De Martini, klassieker onder de cocktails voor mannen. Echter wil dit niet zeggen dat iedereen van deze cocktail houdt, hij is namelijk wat minder toegankelijk dan de cocktails hierboven. Je kunt ervoor kiezen om de cocktail te shaken of stirred. Zoals James Bond zegt: ‘Shaken, not stirred’. De Dirty Martini is net even anders dan de gewone Martini. Door er bijvoorbeeld gemarineerde knoflookolijven aan toe te voegen, krijgt de Martini door de oliën extra smaak. De Dirty Martini heeft zijn naam dan ook te danken aan de wat troebelige uitstraling die de cocktail krijgt dankzij deze olijven.

Ingrediënten

60 ml Gin

30 ml Lillet Vermouth

3 stuks gemarineerde knoflookolijven (aan een prikker)

Gebruik een gekoeld Martini glas. Om hem stirred te maken, maak je de cocktail in het glas en zo puur mogelijk. Je kan er ook voor kiezen om hem te shaken met ijs. Leg de prikker met olijven in het glas en schenk de cocktail in het glas, waardoor de cocktail ‘dirty’ wordt.

Ben je een echte wodka liefhebber? Dan hebben wij nog drie simpele, maar heerlijke cocktails met wodka voor je. Haal de ingrediënten voor deze cocktails in huis, nodig je vrienden uit, zet de barbecue aan en jullie zijn klaar voor de zwoele zomeravonden.