Deze cocktailmachine maakt de perfecte cocktail binnen één minuut

De automatische mixoligist is gemaakt in samenwerking tussen Rogue Projects, Bombay Sapphire en Inception Group. Het is gemaakt voor de Victoriaanse thematische Mr Foggs’ ‘society of exploration. Een bar geopend in september 2018 ter ere van Mr Fogg – hoofdrolspeler in het boek ‘rond de wereld in 80 dagen’.

cocktailmixer machine MAN MAN cocktailmixer machine MAN MAN cocktailmixer machine MAN MAN 2

Richard Moss is de ontwerper van de machine en hij gaf aan iets te willen maken waar Phileas Fogg trots op zou zijn. Iets experimenterend en authentieks. Het ontwerp was zeer complex en dus was de zoektocht naar een fabrikant die hier comfortabel en capabel genoeg voor was best lastig. Nick Reneckles, de oprichter van Nicholas Alexander, was volgens Moss iemand die over de juiste kwaliteiten beschikt. Het was een man met dezelfde nieuwsgierigheid en verbeelding. Daarbij was zijn specialisme in mechanische installaties ook essentieel.

alcohol mixer automatisch apparaat MAN MAN

Het doel van de machine was om een precieze en perfecte Negroni cocktail te maken binnen één minuut. Met een tijd van 45 seconde is dit ruimschoots gelukt. Het proces begint met het ijs dat in het glas valt. Dit glas vervolgt zin automatische reis naar het inschenk gedeelte. Via een draaiend wiel worden de drie unieke igredienten met exacte precieze ingeschonken. Vervolgens wordt het drankje geroerd, waarna het glas op een tray glijdt voor de laatste garnering om uitgeserveerd te worden. Check de video van het gehele proces hier:

Deze machine is beperkt tot één cocktail, maar er zijn er natuurlijk veel meer. Check hier welke heerlijke cocktails een garantie voor succes zijn bij jouw vrijdagmiddag borrel