Mannelijkste cocktails

De naam Pigs & Punch zegt het al… Dit is de plek waar jij de lekkerste stukken vlees en mannelijkste cocktails voorgeschoteld krijgt. Mocht je denken dat punch simpelweg een enorm zoete mix van dranken is, dan zit je in dit geval mis. Eigenaar Sergej Fokke heeft gezorgd voor een mooie variatie aan dranken. Allerlei verschillende punches, cocktails en speciaalbiertjes zijn te bestellen in deze bourgondische cocktailbar. Bovendien is punch de perfecte drank om samen met je vrienden te delen, wat ervoor zorgt dat deze drank goed past bij een avondje stappen. Pigs & Punch legt de nadruk dan ook op het samen genieten met je vrienden. De gemixte dranken worden namelijk in grote schalen op tafel gezet.

pigs & punch MAN MAN 01

Punch is er in overvloed. Hoewel deze drank oorspronkelijk bestaat uit een mix van water, thee, alcohol, citroen en een beetje suiker, komt punch tegenwoordig voor in alle soorten en maten. Zo heeft Pigs & Punch onder andere de ‘Dinosour’ op het menu staan. Deze drank is een ode aan alle dino-bartenders en een throwback naar de jaren ’80, toen alle dranken sterk en kleurrijk waren. De perfecte combinatie van de zelfgemaakte Long Island Iced Tea-mix, vers citroensap, Coca Cola-siroop en een kleine hoeveelheid eiwit. Dino-mite! 

De Godfather van de Amsterdamse barindustrie

Eigenaar en bedenker van dit concept, Sergej Fokke, gaat al wat aantal jaren mee. 13 augustus 2006 opende Sergej de bar Feijoa. Hij deed alles zelf, van de verbouwing tot aan het runnen van de bar. De eerste dag had hij plotseling 90 man in zijn bar zitten. Met vriendendienstjes werd er langzaamaan een team gevormd om alle drukte aan te kunnen.

Een jaar later kwamen de kriebels naar boven, de rest is geschiedenis. Sergej begon Door74 niet om de eerste speak-easy te zijn, maar wilde gewoon iets nieuws. Hij verkocht Feijoa en ging zich helemaal storten op zijn nieuwe zaak. In 9 jaar tijd komen verschillende barmanagers bij Door74. ‘Ze kwamen eigenlijk allemaal aanwaaien. En dan zie je soms potentie die iemand zelf nog niet eens ziet’, aldus Fokke.

“Je kan elke aap een drankje leren maken; passie maakt het verschil.”

Sergej vindt het mooiste aan het vak dat hij de passie in mensen kan zien en daar iets aan bij kan dragen. Passie maakt het verschil. Dit resulteert in verschillende prijzen en nomiaties voor Door74. Zo staat de bar meerdere jaren in de ‘The World’s 50 Best Bars’, werd het door Venuez uitgeroepen tot beste cocktailbar en was twee keer genomineerd als ‘Best International Cocktail Bar’ door Tales of the Cocktail in New Orleans.

Pigs & Punch MAN MAN

Pigs & Punch

Na het succes van Door74 opent Sergej cocktailbar-restaurant Mystique. Echter liep de beginfase enorm stroef. “In de beginfase hebben we zoveel pech gehad, zoveel klappen gekregen. Dat kom je niet zomaar te boven, maar onze spareribs hebben de zaak levend gehouden.” Er waren twee opties: verkopen of een geheel nieuw concept in de zaak zetten.

“Concepten komen op als slappe poep. Ik volg geen trends. Een hamburgertent openen omdat iedereen het doet? Nooit.”

In oktober 2017 opent Pigs & Punch zijn deuren op de Utrechtsestraat 30. Hier worden natuurlijk de overheerlijke spareribs van Mystique in meegenomen. Pigs & Punch is als het ware het walhalla voor de vlees- en cocktailliefhebber. Ook wacht er een nieuwe tijd voor Door74. Sergej wilt dat de zaak de aankomende 9 á 10 jaar ergens voor staat. “Je kan een instituut zijn, maar dan moet je dat ook wel blijven”.