Yang Xinmin is eigenlijk 74 jaar oud

De Chinese bodybuilder is het levende bewijs dat je nooit te oud bent voor de sportschool. Volgens zijn filosofie blijf je juist jonger wanneer je dagelijks je oefeningen doet. Uiteraard zal een genetische aanleg ook een rol spelen, maar zonder zijn sportieve inspanningen had hij er volgens hem zelf stukken ouder uitgezien. Yang Xinmin is in ieder de beste motivatie voor iedereen die zich afvraagt of zoveel sporten wel gezond is. Hij traint immers elke dag en blijkbaar is dat het geheime recept om een jonge uitstraling te behouden.

 

Dagelijks trainen is het geheime recept

De Chinese bodybuilder begon met trainen in 1984. Voor die tijd was sport verboden in het land. Als we de beste man zelf mogen geloven sport hij elke dag, nu dus al zo’n 40 jaar lang! Wat opvalt is dat zijn bloeddruk, de bloedwaardes en andere waardes vergelijkbaar zijn met iemand van 30 jaar, terwijl de bodybuilder zelf al 74 jaar is.

Dat hij zo gezond is gebleven kan gedeeltelijk te wijten zijn aan zijn sportieve inspanningen, maat ook zijn voedingspatroon speelt mogelijk een rol. Zo eet hij dagelijks zes tot acht eieren, kip, komkommer, tomaten en krijgt hij dankzij de havermout voldoende vezels binnen. Dat klinkt niet als het meest uitgebreide voedingspatroon, maar het houdt hem wel in vorm.

Check hieronder een video van Yang Xinmin van een aantal jaar terug: