Direct naar content
Cellato Byakuya ijs. Het duurste ijs ter wereld
Afbeelding: Cellato

Cellato Byakuya: het duurste ijs ter wereld kost je € 6.211,-

Een ijsje op zijn tijd is heerlijk, maar bij de plaatselijke ijssalon betaal je al snel € 5 voor een ijsje. Dit vinden we tegenwoordig al prijzig. Dat is niets in vergelijking wat je betaalt voor het duurste ijsje ter wereld. Cellato Byakuya, van het Japanse merk Cellato, kost duizenden euro's.

Door Ramon Pater

Gemaakt met truffel en Parmigiano Reggiano

Een simpel vanille of aardbei ijsje is het niet. Nee, de ingrediëntenlijst voor het duurste ijs ter wereld is een bijzondere. Zo prijkt onder meer Parmigiano Reggiano kaas op het lijstje, iets wat je totaal niet in ijs zou verwachten. Ook sake vind je in dit ijsje.

Het ingrediënt wat het ijs pas echt duur maakt, is witte truffels. Deze witte truffels zijn uitsluitend en specifiek afkomstig uit Alba, Italië. Wil je zelf de truffel kopen? Dat kost je dan € 13.140 per kilo. Bizar.

Eetbare gouden blaadjes in het duurste ijs ter wereld

Het proces om het ijs te maken duurde meer dan een jaar. Een Japanse chef-kok genaamd Tadayoshi Yamada maakte het duurste ijs ter wereld. Dit deed hij in een Frans-Japans restaurant in de Japanse stad Osaka.

Ook te vinden in Cellato Byakuya: gouden blaadjes als decoratie. Dit decadente toetje wordt geserveerd met een metalen lepel, handgemaakt door ambachtslieden van het merk Takeuchi. Ze maken deze lepel met behulp van materialen die ze gebruiken bij de bouw van tempels en heiligdommen. Dit is natuurlijk allemaal in de prijs terug te vinden.

Guinness Book of World Records

Het Guinness Book of World Records bevestigde het feit dat Cellato Byakuya het duurste ijs ter wereld is. Een portie van slechts 130 milliliter kost je € 6.211. Dat is even twee keer nadenken voordat je een ijsje bestelt.

“Een rijke en zachte gelato met twee soorten kaas als basis en witte truffel met een sensuele en unieke geur”, schrijft het luxe Japanse merk Cellato over het ijs. “De lichte zoetheid en heerlijke ginjo-wierook geven de geur van witte truffels een complexe smaak. Tot slot worden witte truffels en Parmezaanse kaas, die eruitzien als sneeuw, luxueus geplaatst en versierd met bladgoud.”

Volgens Guinness was het doel van Cellato om specifiek het duurste ijs ter wereld te maken en dat is ze dus gelukt. Cellato adviseert om te beginnen met de witte truffelolie door het ijs te mengen en de twee te mengen tot het zacht genoeg is om er een lepel in te dopen. Als het nog niet helemaal gaar is, kun je het 10 tot 20 seconden in de magnetron zetten.

Dat klinkt toch gek, een ijsje van € 6.000 in de magnetron. Benieuwd naar het ijs? Op de website van Cellato kun je een portie kopen. Om de calorieën van het ijsje eraf te sporten, kun je terecht bij de duurste sportschool ter wereld.