Deze luxe camper is een strandhuis op wielen

De Ernie, zoals dit veredelde strandhuis is genoemd, heeft alles in huis om van een dagje aan het strand een belevenis op zich te maken. Het interieur van de bus is volledig verwijderd en vervangen door een interieur om het de ‘look-and-feel’ van een authentiek strandhuis te geven.

camper

Het belangrijkste deel van een strandhuis is uiteraard het zitgedeelte. Een woonkamer is misschien teveel eer, maar het heeft er alle schijn van dat deze bus je kan verleiden tot een lang verblijf aan de kust. Zo zien we een zitbank inclusief salontafel die recht tegenover de keuken is geïnstalleerd. Voor je gaat denken dat het hier een mini-keuken betreft, kunnen we je in ieder geval vertellen dat je in deze keuken alles aan zult treffen wat je nodig hebt. Zo is er een koelkast geïnstalleerd, een vriezer en een werkblad. Diverse lades bieden voldoende opbergruimte en er is zelfs gedacht aan uitschuifbare lades die je kunt gebruiken om extra werkruimte te creëren. De blauwe accenten geven het geheel een gemoedelijke uitstraling en de kans is groter dat je liever binnen dan buiten verblijft.

strandhuis op wielen camper

Inclusief badkamer en keuken

De slaapgedeeltes bevinden zich aan de achterzijde van wat ooit een Mercedes bus was. Hier zien we duidelijk dat er is nagedacht over het bijzondere concept. Diverse lades zorgen voor extra opbergruimte onder het bed. Er is zelfs gedacht aan de nodige voorzieningen. Zo ontdekken we ook een complete badkamer met douche en toilet. Het dakraam zorgt voor voldoende lichtinval zodat je nooit het gevoel hebt om opgesloten te zitten.

luxe camper strandhuis

Instapmodel: 25.000 dollar

Is dat alles? Nee. Men heeft zelfs gedacht aan de wensen van de moderne vakantieganger. De camper is namelijk voorzien van wifi en beschikt over verschillende smart home toepassingen, waaronder een alexa smart assistant, spraakgestuurde verlichting en zes home cinema-luidsprekers. De 400w zonnepanelen op het dak zorgen voor voldoende power zodat je niet afhankelijk bent van een extern laadpunt.

Het ombouwen van de T2 tot volwaardig mobiel standhuis, heeft in totaal tien maanden gekost. Het bedrijf Supertramp werkt momenteel aan variaties op dit model. Het huidige model kun je in ieder geval aanschaffen. Let er wel op dat het niet echt goedkoop is, het instapmodel kost nog altijd zo’n kleine 25.000 dollar.