Variaties op de burpees voor thuis

Burpees hebben de troon als het gaat om de functionele fitheid van het hele lichaam. Het raakt je armen, schouders, borst, quads, bilspieren, buikspieren en hamstrings. Het is een spierbouwer, maar het is ook een cardio-move en dat terwijl het een vrij simpele oefening is. Er zijn wel tal van manieren om burpees uit te voeren, wij zetten ze op een rijtje.

Back to Basic

Je begint door rechtop te gaan staan, vervolgens zak je door je knieën en plaats je jouw handen direct onder de schouders. Strek je voeten naar achteren. Je staat nu in de beginpositie voor een goede push-up. Trek jouw benen naar je toe en kom omhoog met een sprong. Deze oefening kan je zo vaak herhalen als je wil.

 

Half burpee met push ups
De half burpee met push up spreekt voor zich. Voer de burpee uit zoals normaal, maar voer op het moment dat je in de beginpositie staat voor een push-up ook een push-up uit, voordat je naar boven gaat. Na die push-up trek je jouw benen naar je toe en kom je omhoog met een sprong.

Burpee box jump
Voor deze oefening voer je een standaard burpee uit, maar in plaats van dat je omhoog springt op je plek, spring je op een verhoging zoals een box of bankje. Keer terug naar de grond en start direct met de volgende rep.

 

Single leg burpee
Voor deze oefening voer je een standaard oefening uit, maar in plaats van dat je beide benen op de vloer houdt, houd je één been in de lucht zonder de vloer te raken. Trek je benen naar je toe en kom omhoog met een sprong. Start direct met de volgende rep en hou nu je andere been omhoog.

Single arm burpee
Je begint door rechtop te gaan staan, vervolgens zak je door je knieën en plaats in plaats van beide handen op de vloer, plaats je één arm achter jouw rug. Zorg voor een strakke kern en zorg ervoor dat je je heupen laag genoeg laat vallen om een push-up positie te simuleren.

 

Burpee jump
Voer een standaard oefening uit, maar in plaats van omhoog te springen, spring je vooruit. Land zacht in een kwart-squat positie, ga weer staan, draai je om en begin weer bij de burpee.

Burpee tuck-jump
Deze tuck-jump is een normale burpee. Op het moment dat je de sprong maakt, moet je alleen zorgen dat je hoger springt dan normaal en je jouw knieën omhoog trekt.

 

Twister burpee
Voer een standaard burpee uit, maar wanneer je naar de top springt, draai je je hele lichaam in omgekeerde richting en begin opnieuw.

Ben je die oefningen nu wel zat, maar wil je massive arms? De droom van menig man. En deze droom wil je graag zo snel mogelijk verwezenlijken. Dit zijn de beste oefeningen voor grotere armspieren.