Godolphin Shanghai

Godolphin is een wijn lifestyle design en consultant bedrijf in Shanghai. Zij hebben veel ervaring in alles wat met wijn te maken heeft. Op anderhalf uur rijden van Shanghai hebben zij een oude militaire bunker omgetoverd tot wijnmuseum. En wat voor een, dit museum ziet er op zijn zachtst gezegd bruut uit.

Wijn museum bunker man man 2

Shanghai International Wine & Spirits Museum

De bunker werd gebouwd door Chiang Kai Shek, een voormalig leider van China, hij liet de bunker bouwen in de bergen, hier was ook een zoetwatermeer. Het werd gebruikt als opslag voor nationale bezittingen. Tegenwoordig is dit het Shanghai International Wine & Spirits Museum. Hier stellen zij alles tentoon wat met met wijn te maken heeft. Van eeuwenoude Franse karaffen tot oud Hollandse klompen gemaakt van wijnvaten.

Wijn museum bunker man man 3De rauwe look van het beton gecombineerd met de finesse en luxe is wat dit museum een bijzondere feeling geeft. Het geeft je direct het gevoel dat

Wijn museum bunker man man 7

De leegte van de bunker gevuld met de vele wijnkratten en vaten zijn verlicht met dimmend licht en kaarsen. Dit maakt je nieuwsgierig naar de rest van bunker.

Wijn museum bunker man man 5

Het museum is nog relatief onbekend, maar ziet er zeer bruut uit en is dan ook zeker een bezoekje waard. Via hun website kun je een afspraak maken.

Wijn museum bunker man man Wijn museum bunker man man 6 Wijn museum bunker man man 9