Ook buiten Nederland zijn festivals die je niet mag missen. De drempel om naar een meerdaags festival in het buitenland te gaan ligt veelal hoger. Echter, is dit totaal niet nodig. Tegenwoordig zijn vliegtickets, vooral wanneer je lang van tevoren boekt, helemaal niet duur. Daarnaast kun je ook voor de full-experience gaan en met een groep vrienden in een busje of auto richting je favoriete festival. Om je te inspireren hebben wij een lijst met buitenlandse festivals geselecteerd die jij zeker niet mag missen.

Atlas Electronic

Geniet vier dagen en nachten lang in de met palmbomen bezaaide Sahara, vlak buiten de muren van Marrakech. Afrika en het Westen komen samen voor een unieke uitwisseling van muziek, kunst en cultuur. We hebben het hier natuurlijk over Atlas Electronic: het festival dat creativiteit en saamhorigheid viert in een wereld waar mensen steeds verder uit elkaar lijken te drijven. Wat houdt dit in? Een breed programma met zowel internationale als lokale muzikanten, DJ’s en live acts. Ook dit jaar belooft Atlas Electronic ongeëvenaard te zijn. Met een line-up die zeker niet mis is: Afrobot, Ata Kak live, Ben UFO, Fatima Yamaha en C. Love beloofd het een heerlijke mix van House, Techno en arabische invloeden te worden. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

Atlas Electronic

Waar: Marrakech, Marokko

Wanneer: 24-27 Augustus 2017

Tickets: €139,50

 buitenlandse-festivals

The Ark

Deze zomer vaar jij op één van ’s werelds meest luxueuze cruiseschepen van Barcelona naar Ibiza, Marseille en weer terug. En het beste van twee werelden komt samen op deze cruise. Op The Ark geniet je van overdadige luxe, culinaire verrassingen en de meest brute feesten. Een crew bestaande uit 1.400 mensen, 4000 passagiers en zeven stages waarop meer dan 50 verschillende DJ’s jou een onvergetelijke tijd zullen bezorgen. Op 31 augustus vaart het grootste partyschip ter wereld vanuit Barcelona uit. Dit wil je niet missen.

The Ark

Waar: Barcelona – Ibiza -Marseille – Barcelona

Wanneer: 31-08-2017 t/m 03-09-2017

buitenlandse-festivals

Dimensions Festival

In een eeuwenoud Romeins fort aan de kust van Kroatië vinden we Dimensions Festival. Een meerdaags underground Elektronisch en Urban festival. Geniet van het heerlijke weer, de unieke locatie en dans tot de zon opkomt met je favoriete DJ’s. Met een heerlijke line-up bestaande uit Nina Kravitz, Moderat, Jeff Mills en Grace Jones beloofd deze editie legendarisch te worden.

Dimensions Festival

Waar: Pula, Kroatië

Wanneer: 30-08-2017  t/m 03-10-2017

Tickets: €175,-

festivals-buitenland

Boek een complete festivalvakantie

Je kunt er voor kiezen om een losse festivalticket te kopen, op zoek te gaan naar vervoer en mogelijke overnachtingen ervoor / nadien. Is een optie, maar je zadelt jezelf wel met een grote hoeveelheid werk op. Een andere optie is om een complete festivalvakantie te boeken. Zo hoef jij enkel na te denken over belangrijke zaken: een goede tent, heerlijk klapstoeltje en het beste gezelschap. De reis? Die regelt Festival.travel voor je. Selecteer je favoriete festival en bekijk de reismogelijkheden.

Rock Werchter

Rock Werchter is het grootste zomerfestival van België. Van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli geniet je hier van de grootste rock bands, dikste gitaarsolo’s en vetste beats. Een breed programma en heerlijke omstandigheden zorgen voor een unieke belevenis. En de line-up is jaloersmakend: Kings of Leon, Radiohead, Linkin Park, System of a Down, Blink-182, Foo Fighters en Alt-J. Voor nu is Rock Werchter uitverkocht, maar via de site kun je jezelf op de wachtlijst zetten.

Rock Werchter

Waar: Werchter, België

Wanneer: 29-06-2017 t/m 02-07-2017

festivals-buitenland

Sziget Festival

De 25e editie van Sziget Festival nadert. Dit betekent non-stop feesten, grote life shows en een unieke randprogrammering. Op het eiland in de Donau, in het hart van Boedapest komen jaarlijks bijna een half miljoen fans bijeen. The Island of Freedom is een week lang de thuisbasis van meer dan 50 verschillende podia en dagelijks meer dan 200 programmaonderdelen. Met artiesten als Macklemore & Ryan Lewis, Alt-J, Mando Diao en Fritz Kalkbrenner beloofd het een week lang genieten te worden. Laat het feest beginnen in de trein of ga met het vliegtuig of de auto. Hoe dan ook wordt dit een unieke belevenis voor jou.

Sziget Festival

Waar: Boedapest, Hongarije

Wanneer: 09-08-20176 t/m 16-08-2017

Tickets: €299,-

festivals-in-buitenland

Electric Castle

Waan jezelf in een Transsylvanische setting tijdens Electric Castle. In de buurt van Cluj-Napoca in Roemenië vind je het Bánffy Kasteel. En vier dagen lang is deze locatie omgetoverd tot een wereld vol unieke beleving, muziek, technologie en kunst. Van hip hop, elektronische muziek tot rock en indie, Electric Castle heeft het allemaal. De line-up bestaat onder andere uit Alt-J, A-Track, Moderat en Deadmau5.

Electric Castle

Waar: Cluj-Napoca, Roemenië

Wanneer: 13-07-2017 t/m 16-07-2017

Tickets: €120,-

festivals-in-buitenland

Waar ga jij deze zomer met je vrienden naartoe?