Custom Caféracer

De winkel heeft zich gesitueerd in Neustadt, Duitsland. Ons buurland is natuurlijk het epicentrum van techniek, dus het was ook niet zo verbazingwekkend dat er een BMW R80 als basis werd gebruikt voor de caféracer. Wel een markant feitje is dat de motor toevallig in een aantal uur (toen de klant in de winkel was) werd gevonden, gekocht en naar de werkplaats werd gereden.

caféracer

De oorspronkelijke motor had slechts 7.000 kilometer op de teller. Er moest nog heel wat gebeuren om de motor naar de wens van de garage en de klant te verbouwen. Zo werd de motor volledig gestript om alle onderdelen van een grondige inspectie te voorzien. Een nieuw achterframe werd volledig op maat gemaakt en daarbij werd de achterkant van de brandstoftank lichtelijk verhoogd om een vloeiende lijn te houden. Het voorframe werd juist verlaagd en er werden verstelbare monoshock schokdempers aan toegevoegd om het rijcomfort te bevorderen. Alles moeiteloos in elkaar laten lopen bleek behoorlijk lastig, met name door de wielen van deze brute verschijning. Na veel passen en meten was het uiteindelijk toch gelukt. Een uitlaat die niets ten onder deed voor de vernieuwde motor was nergens te vinden. Om die reden produceerde ze er zelf een, inclusief roestvrijstalen demper. Als zo’n hoog niveau aan service je niet blij maakt dan weten wij het ook niet meer.

Motor BMW R80 custom MAN MAN 2 Motor BMW R80 custom MAN MAN 9 Motor BMW R80 custom MAN MAN 7 Motor BMW R80 custom MAN MAN 4 Motor BMW R80 custom MAN MAN 5 Motor BMW R80 custom MAN MAN 6 Motor BMW R80 custom MAN MAN 8 Motor BMW R80 custom MAN MAN 1

Al met al is de motor met zijn grijs-groenblauwe uiterlijk een enorm fraaie verschijning. Een andere, unieke dan wel uniekste verschijning is deze blauw Harley Davidson.