De recente berichtgeving van het Engelse F1-kanaal Sky meldt dat het nog ‘onzeker’ is of Hamilton verschijnt aan de start van het nieuwe seizoen. Ingewijde bronnen dichtbij de coureur bevestigen dit tegenover het medium. Dat de stilte voortduurt, is daarbij geen goed teken wat betreft of hij blijft of stopt.

Mercedes en Hamilton willen gerechtigheid na die verdelende finale – een onderzoek van de FIA, die als scheidsrechter en regelmaker veel van de professionele racerij overziet, zou van belang zijn voor de twee partijen. De beslissingen van race director Michael Masi, die tegen het reguliere verloop van de regels, de herstart vervroegden – daar zit het gif volgens eerdergenoemden. Het zou tegen het DNA van de sport zijn; puur voor spektakel.

Hieronder zie je het laatste Instagram-bericht van Lewis Hamilton (11 december 2021).

Waarom Hamilton toch vertrekt…

De liefde voor de sport kan soms voor harde momenten zorgen – zoals dat Hamilton de wereldtitel uit zijn handen zag glippen. Voor iemand die jaren zowat eenzaam aan de top gestaan heeft, is dat een ontiegelijke reality check. Na jaren niets anders te doet dan winnen; des te meer.

Lewis is evengoed een man van principes – als hij het niet meer voelt en daar zijn redenen voor heeft na wat er gebeurd is: wellicht is het echt mooi genoeg zo? De ontelbare records zullen nog jaren blijven staan.

Er is meer in het leven voor de wereldburger met brede interesses, zoals muziek en mode – of vrouwen. Voor het geld of de erkenning hoeft Sir Lewis het eigenlijk ook niet te doen. Hij heeft een leven naast de Formule 1.

Blijft of stopt Lewis Hamilton? Waarom hij blijft…

Er zijn meerdere argumenten waarom het waarschijnlijker is dat Hamilton blijft. Om te beginnen: Mercedes vecht nog steeds om titels, de constructeurs van 2021 – alweer de achtste op een rij. Ook al is 2022 nog het grote onbekende, Mercedes doet ongetwijfeld mee. De venijnige staart van vorig seizoen bewijst dat je ze nooit kunt onderschatten.

En de man zelf, Hamilton, nota bene de coureur met de ziekste records, dé zevenvoudig wereldkampioen én GOAT – hij vertrekt niet op die manier uit de sport. Het siert hem niet.

Kortom: Hamilton overwint zijn pijn als een champ en strijdt door in dit seizoen waar hij bewust voor getekend heeft. Dat hij eerst een flinke sabbatical neemt om op te laden – so be it.

Als Hamilton toch liever stopt dan blijft? Aardverschuiving

Tenslotte: ‘wat als’ Hamilton toch stopt: dat is een wild scenario. Met op de shortlist een Nederlander als vervanger: Nyck de Vries. De reserverijder van Mercedes heeft een imposant C.V. met twee titels in twee jaar (Formule E en F2).

Tenzij het Pierre Gasly van AlphaTauri wordt, zoals recent werd beweerd in de pers.