Cargo

Cargo vertelt het verhaal van een familie van zeelui die zich na een ongeval van hun vader probeert te handhaven. De drie broers, Francis, Jean en William, hebben ieder hun eigen problemen en deze zorgen voor een hoop onrust binnen de familie. Naast de schuld waarmee hun vader hen opzadelt spelen persoonlijke conflicten een belangrijke rol. Dit alles speelt zich af in een donkere setting welke – als we de trailer mogen geloven – voor spannende momenten zal zorgen. De film is Vlaams gesproken, iets wat films als deze een heel eigen karakter meegeeft en de dreigende dialogen een extra lading bezorgd.

 

Kingsman: The Golden Circle

Wie Kingsman: The Secret Service heeft gezien weet wat er te verwachten is in dit vervolg. Een film gevuld met actie, met in de hoofdrol een internationale veiligheidsdienst. Zoals we gewend zijn van het eerste deel, zullen de heren in dit deel ook weer keurig gekleed voor de dag komen. Waar het ooit begon bij een keurige kleermaker ergens in hartje London, daar is nu een grote leegte. De hoofdkwartieren van Kingsman worden vernietigd en de jacht wordt geopend. In dit tweede deel zal Eggsy (gespeeld door Taron Egerton), kennis maken met Statesman, een genootschap uit de Verenigde Staten. Als we de trailer mogen geloven kunnen we een flinke dosis actie, humor en typische Britse momenten verwachten.

Detroit

Als Oscar-winnares Kathryn Bigelow een film maakt, dan mogen we alvast op het puntje van onze stoel gaan zitten. Van de maker van The Hurt Locker en Zero Dark Thirty krijgen we nu de film Detroit. Een film die draait om de ’12th street rellen’, een door rassenverschillen gedreven drama in de zomer van 1967. Een waargebeurd scenario dat genoeg ingrediënten biedt voor een goede film. Detroit speelt zich af rondom een specifieke situatie in het Algiers Motel. Hier worden drie Afro-Amerikaanse burgers doodgeschoten door de (blanke) politie van Detroit, de staatspolitie en leden van de National Guard. Acteur John Boyega (bekend van Star Wars) speelt de Afro-Amerikaanse beveiliger Melvin Dismukes. Wanneer hij verzeilt raakt in de situatie in het motel, wordt hij door de blanke daders aangewezen als de schuldige. Bij het kijken van de trailer wordt de spanning goed opgebouwd en wordt pijnlijk duidelijk hoe erg het rassenverschil nog niet zo lang geleden aanwezig was in Motor-city.

Mother!

Darren Aronofsky (bekend van Black Swan en Requim for a Dream) brengt met Mother! opnieuw een duistere thriller naar het doek. De film draait om een koppel (Jennifer Lawrence en Javier Bardem) wiens leven compleet op z’n kop wordt gezet wanneer er zich allerlei vreemde personen naar hun huis begeven. De psychologische, duistere lading van deze film maakt het een spannend verhaal. In de trailer is duidelijk te zien dat de situatie van kwaad tot erger gaat en de man van Lawrence enkele geheimen bij zich draagt. In de film zijn tevens de bekende gezichten van Michelle Pfeiffer en Ed Harris te spotten.

Deze vier films zijn wat ons betreft zeker een bezoekje aan de bioscoop waard. Mocht je ze allemaal gezien hebben, dan kun je altijd nog klassiekers uit de kast halen, deze 3 all-time Scorsese toppers bijvoorbeeld of genieten van de beste rollen van Al Pacino.