Je hoort het goed, geen bikini’s, Baywatch figuren en andere mensen in een ontbloot bovenlichaam. Rondparaderen in de summerbody’s zit er dus voorlopig niet meer in. Doe je dat wel? Dan kan jij een boete van 500 euro verwachten.

 

Geen bikini’s meer in Sorrento

De burgemeester van Sorrento heeft dit verbod ingelast door het ‘wijdverbreide onfatsoenlijke’ gedrag dat door veel mensen uit de bevolking wordt vertoond. ‘Gedrag dat door de meerderheid van de mensen wordt gezien als in strijd met het fatsoen en met het fatsoen dat kenmerkend is voor een beschaafde vorm van samenleven’.

“Het voortduren van deze situatie, evenals het veroorzaken van ongemak en onbehagen bij de bewoners en bij bezoekers, zou kunnen leiden tot een negatief oordeel over de kwaliteit van leven in onze stad”, deelt Coppola. “En dit zou dan een negatieve weerslag kunnen hebben op het imago van deze plek en het toerisme.” Een goede reden voor de burgemeester om de bikini’s op te bergen en een t-shirt uit de kast te halen.

Patrouille over de standen

Het verbod vat de gemeente serieus op, want deze zomer patrouilleren politieagenten over de stranden op zoek naar bikini’s, zwembroeken en andere zwemkleding. Lijkt op een leuke job, maar als er weinig te zien valt, is het misschien toch een domper. Tevens zullen ze dan klaar staan met hun boeteboekjes, dus dat is ook niet ideaal voor de bezoekers.

Mocht jij dus nogal graag badplaatsen bezoeken waar ben op het strand, over de boulevard en in de stad rondloopt als beachgirl (of boy), dan zouden Napels nog maar even buiten je reisplannen houden.