Bevrijdingsfestivals

Door heel Nederland zijn bevrijdingsfestivals georganiseerd. Artiesten als Sunnery James & Ryan Marciano, Def P, Nielson en Kovacs zijn ambassadeurs van de Vrijheid en vliegen per helikopter door heel Nederland. 14 festivals op één dag. Zo check je in Zwolle artiesten als Kenny B en John Coffey en in Groningen Typhoon en Kensington. Op ieder festival zijn culturele activiteiten voor jong en oud. Je kunt er relaxen, feesten en genieten van het mooie weer.bevrijdingsfestival

Vrijland Festival – Blijburg aan Zee

Vrijland Festival wordt dit jaar gevierd op een nieuwe locatie, namelijk: Blijburg aan Zee. Amsterdam Roest en Cartel werken samen met Disco Dolly. Met een breed scala aan genres als house, techno, live acts en bass ’n beats beloofd het een heerlijke dag te worden. Naast deze heerlijke beats zijn er straatartiesten, wordt er sport en spel georganiseerd en kom je tot rust bij yoga en massage. Niemand gaat zich hier vervelen.

blijburg aan zee

Yummya – Amsterdam

Yummya is een thema foodfestival in Amsterdam dat in het teken staat van hoogwaardig streetfood. Als foodliefhebber ben je helemaal op je plek in deze oase van geuren en smaken. Naar eigenzeggen is Yummya een ontmoetingsplek waar jong en oud wordt verleid tot een belevenis die de zintuigen laat tintelen. Het festival vind plaats op de Jaap Eden IJsbaan die speciaal voor dit evenement is omgetoverd tot een waar food-paradijs. Op bevrijdingsdag is dit zeker een aanrader.

yummya 2

Het Amsterdams Verbond 2016 – Bevrijdingsfestival

Het Amsterdamse nachtleven zal zich aankomende donderdag voor de tweede keer verenigen als Het Amsterdams Verbond. Het bevrijdingsfestival brengt de saamhorigheid, verbroedering en tolerantie van het nachtleven samen op één plek op deze nationale bevrijdingsdag. Aan dit evenement werken verschillende Amsterdamse organisaties mee samen met ruim 50 DJ’s. Ieder podium wordt gehost door twee verschillende organisaties uit het Amsterdamse nachtleven. Chicago Social Club en Club Nyx delen een podium. Vunzige Deuntjes host samen met Kris Kross en Bassline samen met La Razza. Dit beloofd een heel vet feestje te worden. Naast de hoofdpodia is café Waterkant aanwezig met een R&B karaoke en Vondeldisco is aanwezig met een silent disco. Tijdens dit event zal er om 20:00 twee minuten lang lawaai voor de vrijheid gemaakt worden.

amsterdams verbond

Curated by David August – De Marktkantine, Amsterdam

Heb jij de hele dag genoten in het zonnetje, maar houdt voor jou bevrijdingsdag ’s avonds nog niet op? Dan moet je zeker naar De Marktkantine gaan. Daar kun je van 22:00 tot 04:00 nog heerlijk verder dansen. De avond wordt gehost door David August. Heerlijke beats en een te gekke sfeer.

marktkantine