Een biertje openmaken in de lucht is makkelijk, zorgen dat hij net zo lekker smaakt als op de grond is moeilijker. Dit komt mede door de druk die in de cabine van een vliegtuig aanwezig is.

Cathay Pacific

Cathay Pacific uit Hong Kong heeft zich er aan gewaagd om het perfecte bier voor in de lucht te brouwen. Hiervoor hebben zij samengewerkt met Hong Kong Beer Co. Het bier heet: Betsy Beer. Betsy was de naam van het eerste vliegtuig dat Cathay Pacific had.

Betsy bier vliegtuig man man 2

Het thema van het bier is de verbinding tussen Engeland en Hong Kong, daarom hebben ze lokale ingrediënten van zowel Engeland als Hong Kong verwerkt in het bier. Daarnaast is er gekozen voor een tarwe basis om de bitterheid tegen te gaan. Ook is er 10% meer koolzuur aan het bier toegevoegd om te zorgen dat bier in de lucht ook het zelfde smaakt

 

“We are constantly looking for innovative and meaningful ways to enhance the travel experience for our customers, Betsy Beer is a great example of this. A beautifully crafted product designed purely with the traveler, and beer lover, in mind.”

Waar te drinken?

Omdat het bier in het thema staat van de verbinding tussen Engeland en Hong Kong, is het bier te verkrijgen op de route tussen Engeland en Hong Kong. Maar ook is het bier te verkrijgen in een van hun lounges op die plekken.

Wil je meer weten van Betsy Beer? Check dan onderstaande video.