10. Mario Kart Wii

Wat een klassieker. Het populaire spel voor de Wii, is maar liefst 37,24 miljoen keer verkocht. Ondanks dat het spel uit 2008 stamt, wordt hij nog steeds veel gespeeld, en is hij voornamelijk in de studentenculturen nog steeds zeer in trek. Dit maakt hem dan ook nummer 10 op de lijst met bestverkochte games aller tijden.

Mario kart wii bestverkochte games

9. Tetris

Dit spel is absoluut oud maar goud, en is door de jaren heen steeds populair gebleven. De versie van Nintendo uit 1989 voor de Game Boy en de NES is maar liefst 43 miljoen keer verkocht. Dit spel is dan ook absoluut niet weg te danken uit de geschiedenis van gaming.

Tetris meest verkochte spellen

8. Wii Fit/Wii Fit Plus

Dit sportieve Wii spel scoort goed in deze lijst. Iets na de uitgave van de Wii kwamen Wii Fit en Wii Fit plus op de markt. Deze games waren volledig verfrissend, en werden daarom ook ontzettend goed verkocht. In totaal is het spel maar liefst 43,8 miljoen keer over de toonbank gegleden. Dat maakt de game zeker de nummer 8 in de lijst met bestverkochte games.

Wii fit goed verkochte game

7. Pokémon Red / Green / Blue / Yellow

Deze serie Pokémon games voor de Game Boy zijn absolute klassiekers, en zijn dan ook nog steeds voor de verzamelaar in trek. De games komen uit 1996 en zijn nog klassiek zwart-wit. Van deze games zijn er maar liefst 47,52 miljoen verkocht.

Goed verkochte spellen pokemon

6. Super Mario Bros

Dit is absoluut de oudste uit het lijstje, maar meer dan terecht dat deze erin staat. De klassieke Super Mario Bros uit 1985 heeft een hele reeks aan spellen van Mario voortgezet, en verdient alle lof. Dit klassieke spel van Nintendo is uiteindelijk verkocht voor de NES en de Game Boy Advance. Bij elkaar is Super Mario Bros maar liefst 48,24 miljoen keer verkocht.

Super mario bestverkochte game

5. PlayerUnknown’s Battleground

Deze game uit 2018, ook wel bekend als PUBG is een absolute monsterhit geworden. Deze third-person shooter waarin je zolang mogelijk moet overleven is nog steeds zeer populair, en is ook in groten getale verkocht. Hoe vaak? Maar liefst 60 miljoen keer.

veel verkochte computerspellen

4. Wii Sports

‘Wii kent hem niet’. Deze ongelofelijke klassieker was de allereerste game voor de Wii en zal hoogstwaarschijnlijk door velen van jullie zijn kapotgespeeld. Een lekker potje bowlen, een partijtje tennissen of een balletje slaan op de golfbaan was ineens vanuit huis mogelijk door deze revolutionaire game en console. Hij is dan ook 82,88 miljoen keer verkocht.

populaire games

3. Tetris (EA Mobile)

De klassieker uit de jaren 80 is door EA in 2006 in een nieuw jasje gestoken, en uitgekomen voor de mobiele telefoon. Aangezien dit de tijd was waarin de smartphone opkwam, was dit een absoluut gat in de markt. Zowaar is hij dan ook behoorlijk vaak verkocht, wel 100 miljoen keer.

goed verkocht spel

2. Grand Theft Auto V

Het zal er mee te maken kunnen hebben dat de release van GTA VI zo lang duurt, maar deze game is de absolute nummer twee in deze lijst met bestverkochte games. De eerdere delen van de serie waren al ontzettend populair, maar een game als GTA V in de tijd van 2013 was een absolute hit. Dat blijkt ook uit de verkoopcijfers. Hij is 130 miljoen keer verkocht.

populaire games

1. Minecraft

Minecraft is de absolute nummer 1 in deze lijst, en laat zien dat geweldige graphics niks uit hoeven te maken als het gaat om een goede game. Dit populaire spel uit 2009 wordt nog steeds massaal gespeeld en is dan ook heel erg vaak verkocht. In totaal is het spel, beschikbaar op de computer, mobiel, Playstation, Xbox en verschillende consoles van Nintendo, maar liefst 240 miljoen keer verkocht. Een absolute winnaar dus.

bestverkochte games