Wat zijn de beste smartphones van 2022?

Ook in 2022 zijn telefoons weer sneller, strakker en slimmer geworden. Het zijn stuk voor stuk multimedia-apparaten waarmee we mailen, bellen en meer. Aangezien we anno 2022 niet meer zonder kunnen, mogen we onszelf best verwennen met smartphones van topkwaliteit. Zie jij door alle bomen het bos niet meer? Don’t worry, we’ve got your back. Dit zijn de vijf beste smartphones van 2022.

iPhone 14 Pro Max

Apple blijft qua marktaandeel nog steeds de koning van de smartphonewereld en in 2022 hebben ze weer heel wat moois uitgebracht. Wil je de beste iPhone van dit jaar kopen en is geld geen probleem? Dan is de iPhone 14 Pro Max de beste keuze, mede dankzij de geweldige camera en de beste batterijduur zal deze nieuwe smartphone de harten van Apple-liefhebbers sneller laten kloppen.

iphone 14

Google Pixel 7 Pro

Het heeft zes jaar geduurd voordat de Pixel-telefoons van Google verkrijgbaar waren in Nederland. Volgens Google zijn dit de beste Android-telefoons op de markt. Dit komt door de goede samenwerking tussen software en hardware; de apps van Google werken het beste op de Google Pixel 7 Pro. Het is ook mogelijk om een betaalbaarder model te kopen. Wil jij weten welke Google-smartphone het beste bij jou past? Check dan de vergelijking Google Pixel 7: Google Pixel 7 vs. Pixel 7 pro. Tussen beide pronkstukken zitten namelijk een aantal verschillen. De Google 7 Pro is namelijk een maatje groter dan de Google 7 én heeft drie camera’s in plaats van twee. Eén blik op de smartphones en je ziet dat ze beide prachtig zijn vormgegeven. Beide Google Pixel-smartphones zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, groen en wit.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Deze Samsung-telefoon wordt door veel recensenten de beste Android-smartphone van het moment genoemd. Met zijn uitstekende prestaties, software-updates tot Android 16 en een uitmuntend scherm ben je jarenlang zoet met dit apparaat. Voor velen de competitor van de nieuwste iPhone.

beste smartphone 2022

Xiaomi 12 Pro

Nog een uitstekende smartphone uit 2022 is de Xiaomi 12 Pro. Met een prachtig 120Hz-amoled-scherm, extreem snel opladen en een puike camera is dit een telefoon van topkwaliteit. Verder is het apparaat goedkoper dan de concurrentie. Kortom, ben je op zoek naar een telefoon met een zeer gunstige prijs-kwaliteitsverhouding, dan is dit een grote kanshebber. De Xiaomi 12 Pro heeft een slank design en is verkrijgbaar in drie kleuren (grijs, blauw, paars). Zo is er voor ieder wat wils.

Oppo Find X5 Pro

Tot slot is de Oppo Find X5 Pro een aanrader. Met zijn mooie en scherpe 120HZ-scherm, fijne accuduur, snelle opladen en uitstekende prestaties is dit een van de beste smartphones van 2022. Sneller dan snel. De uitvoeringen Ceramic White en Glaze Black geven deze smartphone een luxe uitstraling.

Dat iedere smartphone met zijn eigen oplader komt, dat weten we allemaal. Echter gaat daar verandering in komen. Binnenkort moeten alle smartphones dezelfde aansluiting hebben. Zo heb jij nooit meer last van al die verschillende kabels.