Nederlandse sneaker labels

Dat Nederland het land is van klompen is verleden tijd, want Nederland ruilde deze houten stappers in voor luxe sneakers. De afgelopen jaren ontwikkelde ons kikkerlandje zich sterk op het gebied van sneakers. Zowel in design als bekendheid werd er veel indruk gemaakt door ETQ, Filling Pieces, Mercer, Mondain en Mason Garments. Check hier de beste Nederlandse sneaker labels:

ETQ Amsterdam

Één van de Nederlandse grondleggers op het gebied van luxe sneakers is ETQ. De heren die vanaf dag één een sterke identiteit wisten op te bouwen met strak gedesignde minimalistische sneakers. Elk seizoen breidt ETQ uit met kleine aanpassingen in het silhouet en in zijn kleuren die altijd raak zijn.

ETQ Sneaker 2019

Filling Pieces

Het Amsterdamse sneaker label werd opgericht door Guillaume Philibert op 18-jarige leeftijd, die met een uniek design de wereld van luxe sneakers binnen ‘no-time’ wist te veroveren. Anno 2019 is Filling Pieces één van de grootste spelers in de luxe sneakermarkt met een collectie met meer dan 300 exemplaren per jaar. De zomercollectie van 2019 kent weer een aantal knallers.

Filling pieces 2019

Mercer Amsterdam

Een nieuwe speler die al eerder de revue wist te passeren is het Amsterdamse label Mercer. Oprichter Pim Dresen werd geïnspireerd om sneakers te maken door de toffe winkelstraat Mercer in Soho, New York. Nu een paar jaar verder staat er een ijzersterke collectie, maar doet het sneaker ook bijzondere collabs met onder andere Nasa.

Mercer NASA

Mondain

Sinds 2015 is het Amsterdamse sneaker label actief. Zo staat het merk voor basics en speelt iedere collectie duidelijk in op de monochrome trend. Geen poespas, maar gewoon een goed paar sneakers die je bij iedere gelegenheid kan dragen.

Mondain Sneakers

Mason Garments

Mason heeft een grote voorliefde voor Italië. Het is het land waar de schoenen gemaakt worden, maar ook de inspiratie komt hier vandaan. Het label kent verschillende stijlen, maar staat bekend om het flosje op de hak en zijn fashion uitstraling.

Mason Garments 2019