Riphagen

Voor de liefhebber van spannende oorlogsverhalen, is er Riphagen. De driedelige, Nederlandse serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De hoofdrol van Andries Riphagen wordt vervuld door Jeroen van Koningsbrugge. Als bokser, zwarthandelaar, pooier én Jodenjager windt hij je zo om zijn vinger. Vanaf 1 januari 2017 te zien bij de VPRO.

 

Penoza

Het is nog heel even wachten, maar in september komt dan eindelijk het vijfde seizoen uit. Deze populaire NPO3-serie draait al sinds 2010 op de tv en won hiermee de Beeld en Geluid Award en de Gouden Televizier Ring. In de hoofdrol Carmen van Walraven, gespeeld door Monic Hendrickx, die gedwongen in het criminele wereldje terecht komt, nadat haar man voor hun huis wordt neergeschoten.

 

Brussel

Interessante insights in de intriges van de Europese Unie, waar vind je die anders dan in Brussel? Johanna ter Steege speelt Moniek van Dalen, die als bestuurslid van een oliemaatschappij hulp zoekt bij politici. Deze nieuwe serie over het politieke hart van Europa legt de nadruk op journalistiek en onderlinge machtsstrijd. Vanaf 20 januari 2017 via KPN Presenteert.

 

Kijken maar! Blijf jij toch liever bij Engelstalige series? No problemo. Onlangs verscheen onze top 10 must-see series van 2017.