De beste DJ’s van 2019 en hun salaris

De volgorde van de Top 10 wordt bepaald door het populaire DJ-tijdschrift DJ Mag. Zij kijken niet naar een professionele jury of naar de verkoopcijfers en streams van de DJ’s. In plaats daarvan gaan zij enkel en alleen af op ongeveer 1 miljoen publieksstemmen. Met behulp van Forbes wordt vervolgens duidelijk hoe bizar veel de populaire DJ’s per jaar verdienen.

10. Steve Aoki (27,2 miljoen euro per jaar)

Vorig jaar stond Steve Aoki nog niet in de top 10, maar dit jaar wel. De vraag is of zijn populariteit zal doorzetten. Over zijn inkomen hoeft hij zich in elk geval geen zorgen te maken.

9. Afrojack (11 miljoen euro per jaar)

De eerste Nederlander die we in dit rijtje tegenkomen. Afrojack kennen we ook wel als Nick van de Wal. Hij is niet altijd even positief in het nieuws geweest, maar dat hij kan draaien is zeker. Dat bewijst zijn jaarinkomen wel.

View this post on Instagram

Swipe right ➡➡ Arigato #Tokyo 🇯🇵

A post shared by Nick (@afrojack) on

8. Tiësto (21,8 miljoen euro per jaar)

Wie kent hem niet, deze Nederlandse DJ gaat al jaren mee in het vak en wij blijven fan. Zijn populariteit komt ook naar voren uit zijn eerdere posities op de ranglijst. Tussen 2002 en 2004 stond hij namelijk op nummer één. Los van zijn jaarinkomen, liegt het totale vermogen van Tiësto er ook niet om.

View this post on Instagram

🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

A post shared by Tiësto (@tiesto) on

7. Oliver Heldens (inkomsten onbekend)

Hij mag dan super populair zijn, over de inkomsten van Oliver Heldens is minder bekend. Deze Rotterdammer is pas 23 jaar en is overduidelijk hard op weg om de nieuwe grote naam te worden. Vorig jaar stond hij op 9, nu op 7, misschien volgend jaar wel in de top 5.

6. Don Diablo (Inkomen onbekend)

Ook over deze Nederlander weten we niet wat hij verdient. Hij komt namelijk niet voor op de lijst van Forbes. Wel kunnen we vertellen dat hij dit jaar een plekje is gestegen: van plaats 7 naar plaats 6. De Nederlandse DJ’s in de lijst lijken dus bezig met een echte opmars.

5. Marshmallow (36 miljoen euro per jaar)

Zijn verschijning ziet er misschien wat kinderachtig (of vreemd) uit, maar zijn inkomsten liegen er niet om: deze mysterieuze persoon verdient ongelofelijk veel. Waar hij vorig jaar op plaats 10 stond, staat hij dit jaar op plaats 5. Wie er onder het marshmallow masker zit verstopt? Daar zijn de meningen over verdeeld, al ligt het er toch erg zwaar bovenop dat het om DJ Christian Comstock zou gaan.

View this post on Instagram

The peoples champ 🕺🏻

A post shared by marshmello (@marshmellomusic) on

4. Armin van Buuren (13,6 miljoen euro per jaar)

Het record van ‘vaakst op nummer één in de Top 10’ staat op naam van Armin van Buuren, wederom een Nederlandse trots. Hij stond namelijk al vijf keer bovenaan, maar moet het nu echter doen met een vierde plaats.

3. David Guetta (16,4 miljoen euro per jaar)

Wederom een grote en bekende naam in de Top 10: David Guetta. Hij werkte samen met de grootsten ter wereld. Vorig jaar stond hij nog op plek 5, dit jaar op plek 3. Zijn populariteit is dus duidelijk nog niet ten einde.

2. Martin Garrix (17,3 miljoen euro per jaar)

Hij is pas 23, maar Martin Garrix verdient meer in een jaar dan de meeste mensen in hun leven. Hij verdient niet alleen lekker, maar is ook erg populair onder DJ-fans. Dat blijkt wel uit zijn tweede plek in de Top 10.

View this post on Instagram

High on life

A post shared by Martin Garrix (@martingarrix) on

1. Dimitri Vegas & Like Mike (10,4 miljoen euro per jaar)

Na drie jaar op de tweede plek te zijn beland, staat dit duo nu eindelijk op de eerste plek. Deze twee zijn afkomstig uit Griekenland maar opgegroeid in België. Enige nadeeltje is alleen dat ze hun inkomsten door twee moeten delen. Maar hé, dan houden ze alsnog meer dan genoeg over.