Alberto Matallana

Na een spannende finale in het W-Hotel in Amsterdam werd Alberto Matallana van Dr. Rotterdam unaniem verkozen tot Dutch DIAGEO WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2017. Het thema, Sustainability, wist hij naar een next level te tillen. Hij heeft nu niet alleen deze titel op zak, bovendien mag hij het eind augustus opnemen tegen de 50 beste bartenders van de hele wereld in Mexico.

bartender-nederland-manman

De finale

De finale win je niet zomaar. De finalisten werden op de proef gesteld aan de hand van vier opdrachten, allemaal in het thema van Sustainability. Om aan dit thema te voldoen werd er gebruikt gemaakt van gerecyclede producten, leftovers van eten en zelf gekweekte groenten en fruit. De bartenders lieten hun creativiteit de vrije loop en hier kwamen bijzondere creaties uit.

bartender-alberto-manman

Cocktails

Het is natuurlijk een hele eer om de titel ‘beste bartender van Nederland’ op je naam te hebben staan, maar hier moet je ook veel voor doen en talent hebben. Om alvast te oefenen hebben wij een cocktailrecept voor je uitgelicht om deze zomer indruk te maken op je vrienden.

Apple Crumble Martini Cocktail

De naam zegt het al, een Apple Crumble taart in een glas, wat wil je nog meer? Deze cocktail is ideaal om tijdens de zwoele zomeravonden van te genieten terwijl je met je vrienden aan het chillen bent. Muziekje, drankje, barbecue, alle ingrediënten die je nodig hebt voor een geslaagde zomer avond.

Ingrediënten per glas

  • 15ml Butterscotch
  • 45ml Blended Scotch Whisky
  • 25ml appelsap
  • 10ml suiker siroop

Doe alle ingrediënten samen in een cocktailshaker, mix het door elkaar en schenk het in een chique Martini glas, zoals het hoort. Garneer de cocktail met een limoentje.

Zijn cocktails helemaal jou ding? Kijk dan ook even naar deze varianten die perfect zijn om je zomeravond af te sluiten.