Neymar

Neymar staat dit jaar nummer 7 op de lijst en is met 105 miljoen dollar aan inkomsten de derde best betaalde speler in de lijst. De speler van Paris Saint-Germain heeft een vijfjarig contract dat loopt tot juni 2022 en is 350 miljoen dollar waard aan salaris. Toen hij overging van Barcelona naar Paris Saint-Germain, kostte het Franse team een ​​uitbetaling van 263 miljoen, wat de duurste transfer in de geschiedenis is. Neymar is de op een na meest populaire atleet op sociale media met meer dan 200 miljoen gecombineerde volgers op Instagram, Twitter en Facebook. Het vermogen van 185 miljoen werd getroffen toen hij schuldig werd bevonden aan het vermijden van belastingen van 2001 tot 2013. Hij betaalde een boete van 1,2 miljoen dollar. Dit is natuurlijk slechts een fooitje voor de Braziliaan. 

Best betaalde beroemdheden

Cristiano Ronaldo

Ronaldo is nummer 6 op de lijst van de best betaalde beroemdheden met 109 miljoen dollar aan inkomsten. Ronaldo kwam vorig jaar na negen jaar bij Real Madrid aan in Turijn, bij Juventus. Toen hij bij zijn nieuwe team kwam, nam hij een loonsverlaging. Zijn contract van vier jaar is de moeite waard want biinnen 64 uur na het nieuws dat Ronaldo tekende bij Juventus, verkocht zijn nieuwe team 520.000 Ronaldo-shirts, ter waarde van zo’n 60 miljoen dollar. Net als Neymar heeft Ronaldo zijn eigen fiscale problemen en betaalde hij een boete van 21 miljoen voor belastingontduiking voor de jaren 2010 tot 2014. Cristiano Ronaldo heeft nu een totaal vermogen van 460 miljoen.

Best betaalde beroemdheden

Na Neymar en Ronaldo is de derde man die in de lijst van best verdienende beroemdheden zit natuurlijk geen verassing meer.

Lionel Messi

Messi is nummer 4 op de lijst van de best betaalde beroemdheden met 150 miljoen dollar aan inkomsten. Hiermee is Messi de meest succesvolle voetballer van het jaar. Hij speelde 687 wedstrijden voor Barcelona sinds zijn start in 2003. Hij won 33 clubtitels, waaronder 10 La Liga-titels. Zijn huidige contract betaalt hem meer dan 80 miljoen dollar per jaar en loopt door het seizoen 2020-21. Messi is vijf keer de FIFA-speler van het jaar geweest en won 6 keer Europese ‘Golden Show’. Net als de andere twee voetbalspelers op deze lijst heeft hij zijn eigen aandeel in belastingkwesties. Hij werd veroordeeld voor belastingfraude in Spanje voor de jaren 2007-2009. veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf, maar dat werd uiteindelijk veroordeeld tot een boete van 250.000 dollar, daar komt hij dus goed mee weg. Lionel Messi heeft een netto waarde van 400 miljoen. Dit is dus wat minder dan Ronaldo, die iets meer met sponsoring bezig is.

Best betaalde beroemdheden

Je moet dus van goede huize komen wil je in de lijst met best verdienende beroemdheden terecht komen.