Wat zijn de best betaalde beroepen in Nederland?

Je kan je geld verdienen met een oneindig aantal beroepen. Voorheen had je de keuze uit een handje vol aan beroepen, maar tegenwoordig is het aanbod eindeloos. Je kan het zo gek niet bedenken. Er zijn zelfs heel onverwachte beroepen waarmee je goed casht. Maar met het een verdien je een stuk meer dan de ander. Doe vooral wat je leuk vindt, maar een beetje vlees op het bot in geldtermen is nooit verkeerd. Dit zijn de best betaalde beroepen in ons land.

We hebben het hier over bruto-uurlonen, gebaseerd op iemand die 15 tot 19 jaar werkervaring heeft.

Hoeveel verdient een piloot?

De piloten onder ons zullen momenteel niet heel veel verdienen, aangezien een groot deel van alle vluchten gecanceld zijn. Wanneer ze weer mogen opstijgen worden de bankrekeningen weer rijkelijk gevuld. Piloten bemannen altijd met zijn tweeën de cockpit. De ene onderhoudt de communicatie met de verkeersleiding, de ander bestuurt het gevleugelde gevaarte. Tijdens een rustige vliegroute heeft de ‘vlieger’ niet veel te doen, zolang de automatische piloot aanstaat. Maar hoe drukker het is in de lucht, hoe vaker de bestuurder moet afwijken, om onder andere botsingen met collega’s te vermijden. Bij langere vlucht doet een van de twee soms even een dutje, zodat ze daarna weer op en top alert zijn. Om te voorkomen dat beide piloten in slaap sukkelen vallen komt er een bemanningslid om het kwartier even lang om te kijken of alles nog goed gaat. Een piloot verdient in Nederland gemiddeld zo’n €53,21 per uur.

Hoeveel verdient een advocaat?

Een advocaat adviseert, bemiddelt, onderhandelt en gaat over de juridische zaken. Hij behartigt de belangen en zal in veel gevallen namens jou contacten onderhouden met de tegenpartij. Vaak wordt gedacht dat advocaten vrijwel alleen gerechtelijke procedures voeren, maar dit is in de praktijk lang niet altijd het geval. Het werk van een advocaat bestaat ook uit het informeren van zijn cliënt over zijn of haar rechten en plichten, het corresponderen met de tegenpartij en het onderhandelen om het meest hoog haalbare resultaat te bereiken. Om dat te kunnen realiseren vangt de gemiddelde advocaat hier € 50,27.

tandarts

Hoeveel verdient een tandarts?

Een tandarts heeft een veelzijdige baan. De ene dag doe hij allerlei maandelijkse check-ups en de andere dag moet hij wortelkanaalbehandelingen uitvoeren. Ook is hij de uitgewezen persoon om je advies en uitleg te geven over mondverzorging. Zodat je geen gaatjes of andere kwalen krijgt. Ze controleren of er ziektes of afwijkingen aanwezig zijn in jouw mond. Alles wat niet klopt, of aan wat aan vervanging toe is zal hij voor je fixen – mits het een betrouwbare arts is die zijn of haar vaak verstaat. Het gebit is een essentieel deel van lichaam én de tandarts verdient lekker om dat goed bij te houden, zo’n €46.63 per uur.

Hoeveel verdient een chirurg?

Een chirurg krijgt te maken met allerlei soorten complicaties, zowel eenvoudige als gecompliceerde operaties. De eenvoudige worden vaak poliklinisch uitgevoerd. Voorbeelden daarvan zijn ingegroeide teennagels en of het weghalen van een moedervlek. Gecompliceerde ingrepen zijn bijvoorbeeld openhartoperaties, vernauwde bloedvaten weer laten doorlopen of ernstig lichamelijk letsel na een ongeval. Er zijn ook verschillende degradaties binnen dit vak, zoals: vaatchirurg, kinderchirurg, traumachirurg of longchirurg. Gemiddeld krijgt een chirurg voor één uur werk €60,64. Zo’n €10 euro meer dan de andere best betaalde beroepen hierboven.

Hoeveel verdient een rechter?

Tuurlijk, de rechters. Rechters hebben het laatste woord bij conflicten, overtreding van de wet of een misdaad. Ze beslissen of iemand de wet heeft overtreden of schuldig is aan een misdrijf. In hun vonnis leggen ze een passende maatregel of straf op. Het oordeel van de rechter is bindend. Veel verantwoordelijkheid dus, want een foute beslissing en iemand kan 15 jaar vastzitten voor iets wat hij niet heeft gedaan. Maar hier worden ze ook goed voor betaald, zo’n €51.35.