Samen met het tassenmerk The Pack Society ontdekten wij de prachten en pralen van deze plek! Een rugzak gevuld met een broodje, flesje water en camera.

DSC00027

Mijn reiskompaan heeft het weerbericht van Bergen in Nederland opgenomen in zijn keuze van kleding. Een erg slecht idee, want het weer in Noorwegen is zo’n 12 graden lager. Een paar dunne truitjes over elkaar aan, een slappe jas en blauwe lippen worden zijn outfit van de komende dagen.

Hike

Bergen staat bekend om trailruns, dit zijn hardlooproutes door de bergen voor die-hards. Je ziet dan ook veelal studenten die in een spannend pakje de bergen op en af rennen. Wij, twee stoere mannen, houden het simpel bij een prachtige hike door de mistige bergen van Bergen. Vanuit het dorp kan je makkelijk een wandelroute volgen, zo wordt je via een treintje naar de top op het startpunt afgezet.

DSC00101

Noorwegen in een notendop

Wij maakten een tour door Noorwegen. Zo namen wij de trein langs uitgestrekte landschappen, maakten een wandeling onder een waterval en voeren langs de fjorden.

De trein vertrekt van Bergen naar Fläm, een idyllische plaatstje dat zich perfect leent voor een korte wandeling. Er zijn diverse routes, waaronder één naar een waterval. Je hebt hier slechts een paar uur tijd, dus let wel op de tijd! De route ziet er vanaf het dorp makkelijk behapbaar uit, maar eenmaal op de weg naar boven is het een flinke klim die uiteindelijk uitkomt boven de waterval.
DSC00134

We nemen een stevige pas aan om de boot niet te missen, want we moeten op tijd zij voor de cruise langs de fjorden. De boot brengt ons langs magische landschappen naar het eindpunt. Het is door de stevige wind behoorlijk koud, maar vanuit het overdekte gedeelte kan je de omgeving goed waarnemen.

Koop hier je backpack voor je volgende reis