Thomas Berge

Thomas Berge werd al op twaalfjarige leeftijd beroemd met zijn single Mijn Luchtballon, ook toen al onder zijn artiestennaam. Dit werd gedaan omdat zijn ouders wilden dat hij net als Heintje en Jan Smit populair in Duitsland zou worden. In werkelijkheid heet hij Chiel Thomas Ottink.

Bizzey

Dat Bizzey niet zijn échte naam is, had je waarschijnlijk al zelf kunnen bedenken. Hoe deze rapper (bekend van Yellow Claw, zijn solowerk en als manager van Famke Louise) daadwerkelijk heet, is voor veel mensen echter een raadsel: Leendert Roelandschap (roepnaam: Leo).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brooks (@bizzey)

Antoon

Nog een artiest die de laatste jaren onwijs aan het doorbreken is: Antoon. Deze rapper uit Hoorn heet eigenlijk Valentijn Antoon Remmert Verkerk. Antoon is dus slechts een onderdeel van zijn doopnaam. En tsja, als je rapper bent dan klinkt ‘Antoon’ ook een stuk stoerder dan ‘Valentijn’.

Gordon

Gordon is geboren in 1968 als Cornelis Willem Heuckeroth, maar staat al heel lang bekend als Gordon. Hoe hij precies aan die bijnaam/roepnaam komt is onduidelijk, maar zelfs in 1986 werd hij al geïntroduceerd als Gordon. Destijds maakte hij zijn debuut op de Nederlandse televisie bij allerlei talentenjachten.

Ruud Gullit

Ruud Gullit is de zoon van George Gullit, een voormalig voetballer uit Suriname. Toch staat hij niet met de naam van zijn vader ingeschreven bij de burgerlijke stand, maar als Rudi Dil. Zijn moeder heet namelijk Ria Dil en ze was nooit getrouwd met George Gullit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ruud Gullit (@ruudgullit)

Bonnie St. Claire

Wil je bonje? Grapje, we zoeken geen ruzie, maar dat is de voornaam van Bonnie St. Claire: Bonje Cornelia Swart .

Glennis Grace

Een allitererende naam die klinkt alsof ze uit de Verenigde Staten komt? Dat was ook te mooi om waar te zijn. Haar echte naam is ook bijzonder: Glenda Hulita Elisabeth Batta.