Outdoor kitchen

Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juli wordt dit jaar voor de tweede keer het Beach Food Festival Textel georganiseerd. In deze openluchtkeuken van Texel, krijg je de gelegenheid om de lokale gerechten van ondernemers van het eiland te proeven. De gerechten hebben allen een unieke band met het eiland en laten je proeven wat voor de ‘locals’ het leven een eilandleven maakt.

beachfoodfestival-foodtruck-manman

Upcycling

De tweede editie van het Beach Food Festival staat in het teken van upcycling. Dit wil zeggen dat elke grondstof en elk materiaal wordt hergebruikt zonder dat het zijn waarde verliest. Of dat het zelfs in waarde stijgt. Een voorbeeld hiervan is de lokale gin met duindoorn en vlierbloesem, gebrouwen door Stokerij Texel. De grondstof voor deze gin is het overschot van agrarische producten van de Texelse landbouw. Naast dit hergebruik van grondstoffen is het festival bewust bezig met het milieu. Er worden bewust geen hard copy flyers uitgedeeld, de bezoekers worden gestimuleerd om met de fiets of het openbaar vervoer te komen en zo duurt het festival tot 22:00 uur om verlichting te beperken. Door deel te nemen aan dit festival, ben je dus ook nog eens goed bezig voor het milieu.

Beach Food Festival

Tussen de ontspannen festivalsfeer is een ruim scala aan foodtrucks, tentjes en mobiele keukens te vinden. Het decor van groen gras, een rustgevend strand en de duinen op de achtergrond staan garant voor een weekend verantwoord genieten. En het verantwoord genieten geldt ook voor de prijs, een gerecht kost maximaal €7,50, wat je de gelegenheid geeft om verschillende gerechten uit te proberen.

beachfoodfestival-manman

Texel is een heerlijk rustig eiland om even te ontsnappen aan de drukte van de Nederlandse steden. En wanneer je hier toch bent, moet je zeker Texels Skuumkoppe proberen, een van de heerlijkste Nederlandse speciaalbiertjes.