We hebben een nieuw pareltje aan de Prinsengracht ontdekt. Gevestigd in een prachtig klassiek pand vinden we Thijs by Dikker & Thijs. We worden hartelijk ontvangen in een stijlvol ingerichte ruimte. Geen geforceerde luxe of over-the-top inrichting, maar een stijlvol design waar je je thuis voelt. En dat doen we meteen. Onze jassen worden aangenomen en we worden begeleid naar de tafel die voor ons is gereserveerd.

thijs amsterdam man man

Thijs by Dikker & Thijs

De gastvrouw vult onze glazen met een heerlijke rode wijn en terwijl onze glazen klinken op een mooie avond worden we door het menu begeleid. Eén ding is zeker: hier is aandacht besteed aan de kaart en combinaties. We trappen de avond af met wijngaardslakken uit de oven in huisgemaakte kruidenboter en even bevinden we ons in hartje Parijs. De afwisseling met pikante gamba’s uit de oven, bereid met lente-ui en rode pepertjes maken de smaakpapillen wakker en bereiden ons voor op hetgeen waar we al de hele dag naar uitkeken.

Tussen de gangen door wordt heerlijk ambachtelijk brood met olijfolie en zeezout geserveerd. De combinatie tussen het brood en de wijn wisselen de goede gesprekken af. Thijs is geen restaurant waar je enkel ‘snel een hapje gaat eten’, maar een plek waar je lang tafelt en geniet van je gezelschap en het eten.

De lekkerste Bavette van Amsterdam

De keuze qua hoofdgerecht was snel gemaakt. Naast de andere gerechten van de rijke kaart mag er gezegd worden dat Thijs by Dikker & Thijs bekend staat om zijn Bavette. En hier is geen woord gelogen. Een prachtig stuk vlees, zo mals dat bij het schrijven, het water mij weer in de mond loopt. De champignons en huisgemaakte frieten zorgen voor een ware smaaksensatie. En voor even is het doodstil aan tafel.

Nadien praten we nog enkel na over dit heerlijke stuk vlees. Na twee espresso’s en lang natafelen is het tijd om naar huis te gaan. De missie is geslaagd: de beste Bavette van Amsterdam is gevonden.

Thijs by Dikker & Thijs is een traditionele Franse keuken met een moderne touch. Een aanrader.

Thijs by Dikker & Thijs

Locatie: Prinsengracht 438

Tel: 020 625 0150