400.000 vierkante meter groot is het en thuisbasis van de meest mooie en diverse landschappen ter wereld: Patagonië. Dit is de perfecte bestemming voor reizigers die iets meer zoeken dan drie weken bakken op de stranden van Salou terwijl er nét iets te smerige housebeats jouw oren betreden.

Nee, Patagonië, wat ligt aan de zuidkant van Chili en Argentinië, is perfect voor de avonturiers onder ons. Het gebied is zo groot dat je het wellicht niet in een reis gaat redden. Niet getreurd, dan maak je er toch twee? We hebben vijf topbestemmingen uit het gebied voor je in kaart gebracht.

Boek maar gewoon een ticket.

Puerto Madryn

Gelegen in het noordelijke deel van Patagonië ligt Puerto Madryn, de duikhoofdstad van Argentinië. Hier vind je de een zeer gevarieerd aanbod aan wilde dieren, zoals zeeleeuwen, pinguïns in Punta Tombo en walvissen bij Playa El Doradillo.

Ushuaia

Schat jij jezelf een beetje avontuurlijk in? Dan moet je naar de plek die bekend staat als “The end of the world”. Ushuaia bevindt zich in buurt van Tierra del Fuego archipelago, wat het ’s werelds meest zuiderlijke stad is en tevens de poort naar Antarctica. Het nationale park is een feest voor wandelaars, klimmers en vogelspotters. Degene die wat meer calorieën willen verbranden kunnen er terecht voor ijshockey, skiën en kajakken langs de gletsjers.

El Calafate

Deze plek biedt werkelijk alles aan wat maar in de buurt van een avontuurlijke reis komt. De ijshoofdstad van Argentinië. Als je maar tijd hebt voor één bestemming in Patagonië, kies dan hiervoor en zip-line jezelf over het gebied. Bewonder de Perito Moreno Gletsjer, het achtste wereldwonder en vrijwel de enige gletsjer op aarde die nog weet te groeien. Beklim daarnaast Mount Fitz Roy. Althans, als je een beetje kan klimmen. Deze berg wordt namelijk gezien als een van de moeilijkste tochten ter wereld.

Cueva de las Manos

Dit is een van de best bewaarde artefacten uit de tijd van de jagers en verzamelaars in Zuid Amerika. De grotschilderingen zijn ongeveer 11.000 jaar oud.

Nahuel Huapi National Park

Het oudste Argentijnse nationale park is rijk aan een onvatbaar aantal meren, rivieren, stranden, gletsjers, bergen en watervallen. Voor de outdoor fanaten onder ons kan je hier genoeg hiken en mountainbiken. Daarnaast is het park erg goed goed te bereizen. Huur een auto, neem je favoriete One Direction CD mee en ontdek een van ’s werelds mooiste plekken.

Fotoserie

Om je even helemaal te overtuigen hebben een kleine fotoserie van Patagonië:

patagonie-1 patagonie-4 patagonie-3 patagonie-5 patagonie-12 patagonie-7 patagonie-6 patagonie-11 patagonie-9 patagonie-13 patagonie-8 patagonie-17 patagonie-15 patagonie-10 patagonie-18 patagonie-14 patagonie-22 patagonie-21 patagonie-23 patagonie-24