Wat zijn churros?

Velen kennen we deze snacks wel. Maar voor degene die churros niet kennen, praten we je even bij. Het zijn langwerpige deeg ‘stengels’. Ze zijn gegaard en daarna helemaal doordrenkt met suiker en kaneel. Eenmaal gaar en in je handen, dan kun je er veel kanten mee op. Eindeloos combineren met ijs, gesmolten chocola, suiker of karamel. Een echte zoete snack waar je je vingers bij aflikt. Hoe relaxed zou het zijn als je er churros voor in de Airfryer zouden bestaan?

 

Daar waar je dit normaal vaak bij foodtrucks of andere bakwinkels kan halen, ben je hier niet langer meer afhankelijk van. Het was eerder al mogelijk om een churromaker in huis te halen, maar dit kost toch eigenlijk wel veel tijd. Je moet dan namelijk zelf het beslag nog maken. Natuurlijk kun je het ook op de originele manier doen door te bakken in olie. Dat is alleen nóg meer werk.

 

Churros voor in de Airfryer

Die tijd kunnen we nu achter ons laten, want de kant-en-klare churros uit de diepvries zijn nu een feit. Je kunt ze heel gemakkelijk in de Airfryer bereiden of in de oven opwarmen. Daarna bestrooi je ze nog even met kaneel en suiker en je bent helemaal klaar. Uiteraard kun je ook andere kanten op. Eet dit bijvoorbeeld met vanille-ijs en aardbeien. Ideaal als dessert na een etentje of als je ’s avonds op de bank gewoon zin hebt in iets zoets.

churros voor in de Airfryer
Facebook Plus Manniën

Waar kun je dit kopen?

Tot nu toe kwamen wij deze uitvinding alleen nog maar tegen bij het filiaal Plus Manniën in Rucphen. Of dit product in alle Plus-supermarkten te verkrijgen is, weten we niet precies. Daarvoor zul je misschien zelf even op onderzoek uit moeten gaan. Dat kost even moeite, maar is het zeker weten waard!

Churros zijn niet de meest gezonde snack, maar op zijn tijd moet dit best kunnen. Tussendoor kun je gewoon voor deze tien lekkere gezonde snacks kiezen om je gewicht een beetje op peil te houden.