Foto via: Avicii

Avicii

In 2011 maken we kennis met Avicii, een jonge artiest die met Levels meteen hoge ogen gooit. Hij ontwikkelt zich in de loop der jaren tot vaste naam in verschillende charts over de hele wereld. Een leven waar menig persoon alleen van durft te dromen. Het duurt niet lang voordat we kennis maken met hits als Wake me up en Hey Brother en dit tilt de jonge Zweed naar een select gezelschap.

Collega DJ’s geven te kennen dat de Zweed ongelooflijk veel optredens heeft en laten ook weten dat ze het nogal beangstigend vinden. Dat de immense werkdruk zijn tol eist blijkt uit zijn besluit om te stoppen met optreden. Tim Bergling zal voorlopig niet publiekelijk zijn plaatjes draaien en hoe het zover gekomen is, dat zie je in zijn nieuwe documentaire.

In Avicii: True Stories wordt duidelijk hoe zwaar het leven van een artiest kan zijn. Hij geeft ons een kijkje in zijn enorm drukke leven en daaruit blijkt dat Tim Bergling niet altijd op menselijke wijze zijn dagen invulde. De documentaire zal op 26 oktober te zien in geselecteerde bioscopen.