De autocollectie van Tom Holland

Zijn successen als acteur zorgden niet alleen voor faam, ook zijn bankrekening werd er een stuk blijer van. De Engelsman heeft behalve een British Academy Film Award, drie Saturn Awards en een Guinness World Record ook een geschat vermogen van zo’n 25 miljoen dollar. Dat lijkt niet zo heel veel, maar je kan er wel leuke auto’s voor kopen. Tom bezit in totaal zo’n 10 indrukwekkende bolides. De vijf meest tot de verbeelding sprekende modellen introduceren we graag.

1. Rolls-Royce Cullinan

vanaf: 415.225 euro

Erzullen weinig sterren zijn die geen Rolls Royce bezitten en dat is bij Tom Holland al niet anders. De peperdure Cullinan heeft een 6,7-liter V12-motor met dubbele turbocompressor die 563 pk en een prima koppel van 627 Nm levert. In 4,8 seconden tikt de wagen een snelheid van 100 km/u en de topsnelheid is zo’n 300 km/u.

2. Porsche Taycan Turbo S

vanaf: 162.728 euro

De Taycan Turbo S is de volledig elektrische sedan van Porsche en is daarmee de milieuvriendelijke variatie op de ‘gewone’ Porsche Taycan. De dubbele elektromotoren leveren 750 pk en een koppel van 774 Nm. Lekker vlot is de wagen ook: in 2.9 seconden accelereer je vlot naar 100 km/u om op een topsnelheid van koppel produceren. Het kan in 2,9 seconden van 0-60 mph gaan en heeft een topsnelheid van 260 km/u.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tom Holland (@tomholland2013)

3. Audi R8

vanaf: 250.074 euro

De R8 is een absolute krachtpatser en wellicht is die eigenschap de reden dat Tom Holland de wagen heeft aangeschaft. Dat zal overigens niet het enige zijn waar hij verliefd op is geworden. Bijvoorbeeld de 562 PK sterke V10 motor met een inhoud van 5.2 liter. Met zeven versnellingen is het zelfs voor Amerikaanse begrippen een gedurfd model. Het enige nadeel is dat het een automaat betreft waardoor het wellicht voor de meeste Nederlanders een wagen is voor luie bestuurders.

4. Audi E-Tron

vanaf: 64.900 euro

Nog een elektrische wagen: de Audi E-Tron. Je zou het niet zeggen op basis van het uiterlijk, maar onder de carrosserie van de E-Tron bevinden zich twee elektromotoren, één op de vooras en één op de achteras. Samen produceren ze 355 pk en in de sportmodus zelfs 402 PK. Dat lijkt ons voor een ritje in de binnenstad meer dan voldoende.

5. Audi Q7

vanaf: 87.433 euro

De Q7 is ook al een wagen waarje eigenlijk alleen maar van kan dromen. In de meest eenvoudige uitvoering heb je 248 PK tot je beschikking. Mocht dat net even iets te mild zijn, dan kan je ook kiezen voor de uitvoering met een V6 turbomotor. In dat geval voel je 335 PK onder je zitvlak brullen. Voor welke uitvoering Tom Holland heeft gekozen weten we niet, maar we gaan er vanuit dat het niet het instapmodel betreft.