Wordt Suzanne Schulting de volgende legende op het ijs?

Suzanne Schulting is inmiddels geen onbekende naam meer in de Nederlandse schaatswereld. Zo heeft ze al flink wat titels verzameld, waaronder een gouden medaille op de Olympische Winterspelen 2018 in Pyeongchang in Zuid-Korea. Daar won de Nederlandse topschaatser de 1000 meter waarmee ze de eerste Nederlandse olympisch kampioen in het shorttrack werd. Je zou denken dat die prestatie het hoogst haalbare is, maar daar denkt de sportvrouw toch heel anders over. Voor haar is er maar een doel: de status van legende behalen. Kortom, ze wil dus eigenlijk de vrouwelijk Ard Schenk worden.

Wat je ook van Suzanne Schulting vindt, ze heeft in ieder geval een gezonde ambitie. Ze wil dus nog meer wedstrijden winnen, medailles binnenhalen, bijvoorbeeld van goud. Naar eigen zeggen is ze pas in haar missie geslaagd als men het ver na haar pensionering het nog steeds over haar heeft. Wat dat betreft heeft ze in Sven Kramer en Irene Wüst alvast twee goede voorbeelden. Voorlopig zit ze in ieder geval op de goede weg. Op haar cv prijken in ieder geval aansprekende prestaties zoals de eerder genoemde Olympische titel, maar ook het wereldkampioenschap op de 1000 meter en de titel van Nederlandse overall kampioen. Ook op het EK van 2020 wist ze haar concurrenten ver achter zich te laten en name ze een aantal goeden plakken mee naar huis.

Ze rijdt in een bijzondere auto

Om haar ambities te verwezenlijken legt ze de lat dus hoog voor haar zelf. Alleen het beste is goed genoeg. Logisch, een tweede plaats is enkel leuk voor de statistieken. Toch is die ambitie beperkt tot haar professie. Op het persoonlijke vlak is ze namelijk veel sneller tevreden. Zo rijdt ze niet in een mega snelle supercar, maar neemt ze genoegen met een Lynk & Co 01. Deze Chinese wagen is niet alleen verbluffend mooi, ze kreeg hem zelfs gratis. In China zijn ze namelijk gek op de Hollandse schaatser. Voor de fabrikant was het de gelegenheid bij uitstek om Suzanne en haar team te verrassen met de nieuwe 01. Dat het direct een geslaagde marketingstunt was laten we even in het midden.

De Lynk & Co 01 is net als Suzanne Schulting een klasse apart. Allereerst is het een voorwiel aangedreven wagen die zowel op batterijen als op benzine aardig uit de voeten kan. Ook het voorttrekken van een serieuze caravan is geen probleem gezien het koppel van 425 Nm. Met 261 pk onder de motorkap hoeft ze zich dan ook niet echt te schamen. Ondanks het redelijk indrukwekkende vermogen accelereert de vierwieler niet overdreven snel. De wagen heeft nog altijd acht seconden nodig om de 100 km/u aan te tikken waarmee het geen echte concurrent van bijvoorbeeld Tesla is. Het goede nieuws is echter dat de wagen behoorlijk betaalbaar is. Met een prijskaartje van 41.882 euro is de wagen zelfs redelijk goedkoop te noemen. De Nederlandse topschaatser is er in ieder geval dolgelukkig mee en zal de wagen dan ook zeker niet snel gaan verkopen. Hieronder wat foto’s:

auto suzanne schulting