Jaloersmakende auto Frank Lammers: Mercedes-Benz G 500 special edition

Frank Lammers is heel blij met zijn dikke Mercedes-Benz G 500. Op Instagram deelt hij met de wereld de trots, die gepaard gaat met het bezitten van dit allround, offroad luxepaard. Lekker sightseeing over het strand, waarbij die vierwielaandrijving moeiteloos het zand trotseert.

Deze Mercedes is een special edition uit het jaar 2018 en Frank is de trotse bezitter van één van de 463 exemplaren die in Nederland rijden. Deze klasbak met een vier liter-motor pompt op de piek 310kW / 421pk en komt zowel in een handgeschakelde evenals een automatische uitvoering.

Militair voertuig met de nieuwste technologie

Met een gemiddeld verbruik van 12.3 liter benzine op 100 kilometer is deze uitvoering relatief zuinig in vergelijking met eventuele concurrenten binnen het segment. Het kost in dat opzicht een beetje, maar deze zwaargewicht van meer dan twee ton mag gerust gerekend worden tot tanks op wielen zogezegd. Dat vertaalt zich in veiligheid en ruimte, maar zonder in te boeten op comfort waar Mercedes-Benz om bekendstaat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frank Lammers (@franklammersofficial)

De lijst aan opties is dan ook ontzettend dik. ABS, Adaptive Cruise Control, Adaptive Cornering Lights, Electronic Stability Program, Voice Control, Regensensor… We kunnen nog even doorgaan. De nieuwprijs (zonder alle extra opties) bedraagt volgens Autovisie maar liefst €198.337,- Maar gezien het salaris van Frank Lammers, dan zal hij daar niet al te lang wakker van liggen.

 

Qua prijs is een zo-goed-als-nieuw tweedehands model met relatief weinig kilometers minstens 120.000 euro waard. Het kost wel wat dus – maar dan ben je ook gelijk de eigenaar van één dikke wagen die ooit op de markt kwam als een militaire terreinwagen. Want een dikke auto toch, lekker bezig, Frank Lammers.