De Audi Q8 is enkel op de markt gebracht met V6 motoren. Ondanks deze motoren, lijkt de auto aardig in trek op de Nederlandse markt. Naast de tuning pakketten van ‘ABT’ is er weinig spectaculairs aan de auto te vinden. Tot ze kwamen met de suicide doors, van deze special edition.

Audi Q8 met suicide doors

De suicide doors waren een kenmerk van de Rolls Royce auto’s en Audi heeft het dus overgenomen, voor deze special edition. Waar het in eerste instantie geen nuttige toevoeging blijkt is niks anders waar. Zo zorgen de tegengestelde deuren ervoor dat jij straks gemakkelijker in kan stappen. Dus mocht jij een mooi pak aan hebben en niet al te lenig zijn, dan zijn deze deuren handiger dan ze in eerste instantie lijken. Naast de functionaliteit van de deuren ziet het er ook gewoon mega gaaf uit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hartvoorautos.nl (@hartvoorautos_nl) op

Naast de suicide doors heeft de Q8 natuurlijk nog meer mooie features die jou het leven versimpelen. Zo’n beetje alle functies kunnen middels twee beeldschermen bediend worden. De zogenaamde ‘Audi Virtual Cockpit’ is optioneel leverbaar, waarmee jij een simpel beeldscherm krijgt waarmee jij alles kan regelen. Van koplampen tot stoelverwarming alles gaat middels dit scherm. Daarnaast zijn er stoelen met massagefunctie, een Bang & Olufsen geluidssysteem, HD Matrics LED-koplampen en MMI Navigatie Plus met wifi en online services beschikbaar voor dit luxepaardje van Audi. Op daadwerkelijk niks is bezuinigd voor het comfort.

De V6-motoren die op dit moment leverbaar zijn voor de Q8 beschikken over 286 pk en 340 pk. Daarnaast zijn ze voorzien van een hybride techniek, bestaande uit een lithium-ion batterij en generator. Wanneer jij remt kan er tot 12 kw aan energie worden teruggewonnen in de batterij. Hierdoor hoeft de motor geen dynamo aan te drijven en dat scheelt weer brandstof.

Al met al is de auto van alle gemakken voorzien. Maar mocht je hem te duur vinden, is het misschien een idee om over de landsgrenzen te kijken. Er zijn namelijk extreme prijsverschillen tussen ons en de buurlanden.