Uniek Audemars Piguet-horloge in samenwerking met Travis Scott

Travis Scott voegt zich bij een kleine lijst van mensen die samenwerken met Audemars Piguet, waaronder Jay-Z (2005) en LeBron James (2013). Dit doet hij met zijn Royal Oak Perpetual Calendar Openworked “Cactus Jack” Limited Edition. En een Limited Edition is het zeker, het horloge zal wereldwijd namelijk beperkt worden tot slechts 200 stuks. Dat is nog niet alles, het kost je waarschijnlijk $ 201.000 (volgens Hodinkee). Het horloge zal exclusief via shop.travisscott.com worden verkocht.

Natuurlijk is het keramische horloge bruin, wat perfect samengaat met zijn zeldzame Nike-sneakers. Dat is nog niet alles, zo is het versierd met witgouden zeshoekige schroeven en een saffieren wijzerplaat die pronkt met het opengewerkte Calibre 5135-uurwerk. De keramiek zelf is ‘verantwoordelijk’ voor de kast- en bandknoppen.

Audemars Piguet Travis Scott
Audemars Piguet

“Cactus Jack”

Het uurwerk zelf is een kunstwerk dat een scala aan exotische metalen combineert, waaronder rhodiumkleurige componenten met roze-goudkleurige tinten rond de transparante dag-, maand- en datumaanduidingen. De uren- en minutenwijzers zijn gecreëerd uit goud en bedekt met bruin PVD voordat ze zijn gevuld met wit lichtgevend materiaal dat blauw kleurt in het donker. Weet je tenminste ook nog hoe laat het is, als het donker is.

 

Je zult de verwijzingen naar de naam Cactus Jack niet missen, met name op de typografie van de kalender en weekaanduidingen. Dan heb je nog de subwijzerplaat, met een wijzer die de dag aangeeft, met het logo van het merk. Het smileygezicht met de mond dichtgenaaid op de maanfase om 6 uur en een rozegouden vouwsluiting waarin “Audemars Piguet” en “Travis Scott” zijn gegraveerd. Ten slotte is de achterkant van de kast gegraveerd met ‘Royal Oak Perpetual Calendar’, ‘Limited Edition of 200 Pieces’ en ‘Utopia is a state of mind’, wat verwijst naar Scotts nieuwste album. Kortom, genoeg hele dikke details, die het horloge extra uniek maken.

Reactie Travis Scott over het horloge

“Horlogemaken is voor mij de ultieme combinatie van techniek, mode, technologie en design – een harmonie van precisie, vakmanschap en perfecte timing. Ik benaderde deze samenwerking op dezelfde manier als sampling of het starten van een beat, waarbij ik inspiratie haalde uit klassiekers en tegelijkertijd innovatie introduceerde om ze de toekomst in te duwen. Ik ben meer dan enthousiast over de resultaten, een primeur voor de iconische Royal Oak. Dat dit het laatste project van mijn broer Francois als CEO van AP wordt, maakt het nog epischer – we sturen hem op pad met een mega-epische microfoondrop … LETTTSSSSS GOOOOOO.”

Travis Scott Audemars Piguet
Audemars Piguet