André Rieu is één van rijkste artiesten van Nederland

De 71-jarige André Rieu is nog altijd een grote speler binnen de klassieke muziek. Niet alleen wordt zijn muziek nog gigantisch veel beluisterd, ook zijn er heel veel mensen die elk jaar naar zijn concerten komen.

Helaas dit jaar niet, maar inmiddels heeft Rieu al een flink zakcentje verdient met de optredens die hij de afgelopen jaren heeft gegeven. Dat is niet gek, want alleen al bij de ‘thuiswedstrijd’ in Maastricht komen er al gemiddeld 50.000 bezoekers naar zijn show kijken. Dat hij dus al veel geld heeft verdient, wordt daardoor alleen al duidelijk.

Hij verdient net iets minder dan Armin van Buuren en Tiësto

Inmiddels heeft André Rieu al meer dan 100 concerten op het Vrijthof gegeven en reist hij de hele wereld rond om op te treden. Daardoor is hij één van de rijkste artiesten van Nederlandse afkomst. Op de eerste plek staat Tiësto met een ongekend hoog vermogen van 100 miljoen euro. Op de tweede plek staat Armin van Buuren met een vermogen van 35 miljoen euro. Maar de kloof tussen Armin van Buuren en André Rieu is niet groot: André Rieu heeft een geschat netto vermogen van 25 miljoen euro. Daarmee staat hij op plek drie wat betreft de rijkste artiesten uit Nederland.

Vrijthof concert

André Rieu is één van de meest geliefde artiesten in Nederland, vooral bij de klassieke muziek liefhebbers. Maar onlangs kwam hij toch negatief in het nieuws, toen hij klaagde over dat hij voor zijn kopje koffie moest betalen. André was namelijk, voordat de horeca dicht ging, op een terras op het Vrijthof gaan zitten. Daar bestelde hij een koffie en een stuk vlaai. Achteraf moest hij daar voor betalen. Bizar, vindt de violist, omdat ze al heel veel geld aan hem verdienen door zijn concerten. Ondanks de ophef geeft naar eigen zeggen “hopelijk volgens jaar weer een concert in de Limburgse hoofdstad.” Nou André, wij hopen ook dat dat spoedig weer mogelijk is.