BBQ-restaurant in een kapel

Het BBQ-restaurant is een opvolger van ‘Roomservice at Olof’s’; een succesvol pop-up restaurant dat vier jaar geleden op deze zelfde locatie was gesitueerd. Het was het eerste flexitarische restaurant van Nederland. Ook nu vormen verse groenten een belangrijke basis, maar de barbecue steelt de show. Het wordt een staycation-restaurant, zodat je voor een paar uurtjes een vakantie-ervaring kunt beproeven. Behalve een restaurant, zijn er verschillende recreatiemogelijkheden in de monumentale kapel die voor de zomer wordt omgebouwd tot kampeerterrein. Gaat het zien.

Voor een bedrag van 15 euro per persoon boek je een kampeerplaats en krijg je een uitgebreide salade-schotel met mezze-achtige gerechten als tabouleh, burrata, hummus. Hierbij kun je van een compacte barbecue-kaart gerechten bestellen, zoals black cod met witte miso, mirin and sake, tonijnsteak met groene kruiden of lamsbout met tarragon ‘boudran’.

“Het restaurant heeft de ontspannen sfeer van een camping, maar je hoeft niet bang te zijn voor verbrande worsten en zwarte kip die je zelf moet klaarmaken. Dat doen wij voor je: heerlijke gerechtjes van de BBQ, met de herkenbare smaken van Vermeer, maar dan voor een toegankelijke prijs”, aldus Michelin sterrenchef Chris Naylor.

Terug in je eigen bed

Anders dan de naam misschien doet vermoeden is het niet mogelijk om te blijven slapen. Je tafel staat naast dit feit wel naast een tentje, maar het is niet de bedoeling dat je daar gaat liggen snurken. Zie het als ambiance. Je kunt wel een kamer boeken in één van de hotels die meedoen aan de Hotelnacht Summer Staycation.

Camping at Olof’s is vanaf 8 juli dagelijks geopend van 16.00 tot 23.00 uur. Je eigen tijdelijke ‘kampeerplek’ kan je reserveren via de kampeerwebsite. Je kan voor maximaal 6 mensen reserveren. Ook Restaurant Vermeer is in de zomermaanden geopend van dinsdag tot en met zaterdag, daar zul je alleen wat dieper in de buidel moet tasten.